9.8 C
București
marți, 26 martie 2024
AcasăInternaționalFestival Street Delivery

Festival Street Delivery

Reunind cele mai noi generații de makeri din industriile creative și cei mai buni meșteșugari, artiști, comercianți, manufacturieri sau chibiți, Zilele Street Delivery de la Baia Mare, oraș cu aspirații la titlul de Capitală Europeană în 2021, au fost găzduite de pietonala Podul Viilor, în weekend-ul trecut.

Sub egida multicul­turalismului și îmbinând valori de azi cu cele de odinioară, Baia Mare inaugurat prima ediție a Street Delivery cu un line-up remarcabil, avându-i pe greii muzicii ucranene, Familia Perkalaba, printre invitaţi, alături de Felix Zenger, un beat-boxer din Finlanda care a depășit mai multe recorduri de măiestrie și popularitate, inclusiv pragul de 30 de milioane de vizualizări pe YouTube pentru un singur performance. Li se alătură un faimos DJ din Maastricht, capitală informală a muzicii, dar și băimărenii Ska-nk, cu un concert unplugged, sau cei de la Kryptonite Sparks, care promit un „funk inspirat, gândit anume pentru timpane amorțite“.

Pentru cea mai mare demonstrație de arte și meserii organizată vreodată în oraș s-au aflat la Baia Mare sute de invitați cu culoare și tradiție, de la designeri de produs, de modă, ilustratori, arhitecți, artiști 3D sau programatori, până la meșteșugarii tradiționali – cizmari, ceasornicari, tâmplari, croitori, șelari sau ceaprazari.

Cele mai citite

Migraţia ilegală la frontierele României a scăzut, în primele două luni ale acestui an, cu 35%

Vești bune de la granițele României. Migrația ilegală a scăzut, în primele două luni ale acestui an, cu 35%, transmite MAI. Reducerea semnificativă a migrației...

Poşta Română a obţinut un profit de 12 milioane de lei în 2023

Poşta Română a obţinut un profit de 12 milioane de lei în 2023, iar cifra de afaceri a ajuns la 1,6 miliarde de lei,...

Cum își schimbă Nicușor Dan aspectul fizic, în timpul campaniilor electorale. FOTO

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, pare să fie extrem de preocupat de aspectul său fizic, în perioada campaniilor electorale, când dorește să pară...
Ultima oră
Pe aceeași temă