Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Documentar despre un posibil cutremur în România

În curând va apărea un nou documentar, în regia lui Claudiu Mitcu, ce va trata problema unui iminent cutremur în România, cu consecințe nefaste, în special în București.

Share

Maria Capelos 0 comentarii

Actualizat: 31.07.2017 - 12:41

În curând va apărea un nou documentar, în regia lui Claudiu Mitcu, ce va trata problema unui iminent cutremur în România, cu consecințe nefaste, în special în București.

Pentru noul proiect, regizorul Claudiu Mitcu lucrează împreună cu Ilinca Micu și Ileana Bîrsan, cu care a realizat și cel mai recent documentar, „Procesul” (2017), producție ce a avut premiera mondială la Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF).

Documentarul va încerca, pe de-o parte, conștientizarea pericolului real al unui astfel de dezastru, pentru unii bucureșteni o amenințare abstractă, pentru alții, însă, una terifiantă, pentru care, deocamdată, nu s-au găsit rezolvările adecvate și eficiente. 

Pe de altă parte, documentarul va investiga, deopotrivă, demersurile autorităților responsabile pentru expertizarea clădirilor cu risc seismic, prevenirea unei catastrofe de proporții, diminuarea numărului victimelor și, nu în ultimul rând, pentru o eficientă intervenție a instituțiilor implicate în situații de urgență.

Reprezentanții Municipalității raportează că în București există în acest moment 356 de clădiri încadrate în clasa I de risc seismic (cele cu „bulina roșie”), dintre care 179 prezintă un real pericol public. 

Alte 307 sunt încadrate în clasa II de risc seismic, iar 1.591 sunt încadrate în categorii de urgență, însă nu și într-o clasă de risc seismic corespunzătoare. În ultimii 10 ani, au fost consolidate doar 42 de clădiri din clasa I de risc seismic.

Claudiu Mitcu a realizat documentarele “Australia” (2009), “Circul vesel” (2010), „Noi doi” (2011), „Maria” (2013), ”Rețeaua”(2015).

Citește totul despre:

Comentarii

loading...