Toți donatorii de sânge pentru victimele din Colectiv, în baza tichetului primit la spital, vor beneficia de intrare liberă la spectacolul ce se va juca vineri seară, începând cu ora 18.30, la Opera Națională.
În cursul dimineții de vineri, managerul, Beatrice Rancea, și colectivul Operei Naționale Române Iași vor dona sânge pentru victimele incendiului din Clubul Colectiv din București.
Vineri seara va fi pus în scenă spectacolul „Imagine all the people“, un concept de teatru-coregrafic creat de marele coregraf român Gigi Căciuleanu. Interpretează soliștii și ansamblul de balet ai Operei Naționale Române Iași, dar și elevi ai Colegiului de Artă „Octav Bancilă“ din Iași.
„Acest spectacol este «spus» într-un limbaj care mi-este propriu, cu felul meu personal de a vedea, de a gândi si de a «face» dans“, spune Gigi Căciuleanu.
Idei organizate sub forma unui spectacol de teatru coregrafic, în care cele mai mici detalii sunt tot atât de importante cât și marile explozii de energie.
„Energie de grup în care se conjugă ca într-o orchestrație cât se poate de minuțioasă, energiile fiecăruia dintre cei de pe scenă. Adresându-se nu numai ochiului, ci și gândirii și, până la urmă, sper, și inimii spectatorului. Mi-aș permite să-l invit pe acesta nu numai să privească sau să judece spectacolul, ci să și participe cu imaginația la «soarta» fiecăruia din oamenii de pe scenă … „Imagine all the people» precum ne îndeamnă atât de frumos domnul John Lennon…“ „Teatrul-Coregrafic“ reprezintă un gen propriu maestrului Căciuleanu, elaborat în mai mult de patru decenii de parcurs artistic pe diferite meridiane ale lumii. “Spre deosebire de „Dance-Theater“ în care se folosesc tehnici de compoziție proprii regiei teatrale, „Teatrul-Coregrafic“ poate fi considerat o piesă de teatru concepută de la bun început ca o coregrafie, compusă în limbajul mișcării de dans. Dacă un creator de „Dans-Theater“ îi solicită pe dansatori ca pe niște actori, „Teatrul-Coregrafic“ le cere actorilor să devină dansatori. Iar în cazul, frecvent, în care interpreții ar fi la bază dansatori profesioniști, le propun acestora să gândească partitura coregrafică mai întâi ca actori, pentru ca apoi să acționeze ca dansatori la cel mai înalt nivel. [….] Dat fiind că „Teatrul-Coregrafic“ folosește limbajul dansului, am inventat pentru acest nou tip de interpreți o nouă denumire: cea de „DansActori“, explică Gigi Căciuleanu.