20.3 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăInternaționalCum a scăpat Alice Cooper de dependenţa de alcool

Cum a scăpat Alice Cooper de dependenţa de alcool

Ca orice rockstar care „se respectă”, Alice Cooper a făcut excese de tot felul. Şi uite aşa a ajuns un bun cunoscător al clincilor de dezalcoolizare. Prietenia lui Alice Cooper cu licorile bahice a început pe la mijlocul anilor’70. În timpul unui turneu de promovare a albumului „Welcome to My Nightmare” din Vancouver, starul a cântat doar câteva piese din setlist. Ba chiar s-a împiedicat şi a aterizat pe podeaua dură de beton de la Pacific Coliseum, lovindu-se la cap. S-a ales cu o vizită la spital unde medicii i-au pus nişte copci. Iniţial, fanii au crezut că totul făcea parte din spectacol. Alice Cooper s-a reîntors pe scenă şi a încercat să mai cânte nişte piese dar după câteva momente a renunţat. Suzi Quatro, care era opening-act, plecase deja aşa că show-ul a trebuit anulat.

Şi de parcă acest incident nu îi dădea de gândit, Alice Cooper a devenit co-proprietarul celebrului club „de beţii” „The Hollywood Vampires” care i-a amplificat apetitul pentru alcool.

În 1977, Alice Cooper ajunsese la apogeu, se zvonea că bea zilnic două baxuri de bere şi o sticlă de whisky pe zi. Un an mai târziu s-a internat într-un spital de psihiatrie pentru a scăpa de dependenţa de alcool. Clipele trăite acolo se regăsesc descrise chiar de Alice Cooper în albumul autobiografic „From the Inside”, pe care artistul l-a realizat în colaborare cu Bernie Taupin.

În 1983, Cooper s-a internat din nou într-o clinică de dezalcoolizare şi a făcut eforturi să-şi salveze căsnicia. Trei ani mai târziu dădea sfaturi celor de la Megdeth referitoare la  cum să se lase de droguri şi alcool. Ba chiar a rămas foarte bun prieten cu Dave Mustaine. Alice Cooper a continuat să le ofere ajutor colegilor de breaslă care veneau la el să-l întrebe cum să scape de „problemă”.

A scăpat Alice Cooper de o dependenţă şi a dat de alta. A devenit pasionat de…golf. Într-atât încât din 1997 are propria competiţie de golf anuală, „Alice Cooper Celebrity AM Golf Tournament”, toate încasările fiind virate în conturile fundaţiei sale, „Solid Rock”.

Prima oară când rockerul a pus mâna pe o crosă de golf a fost pe când avea 25 de ani, în 1973. Joe Gannon a fost cel care l-a rugat într-o zi să vină cu el pe teren. Alice Cooper relatează detaliile pasiunii sale pentru golf în cartea sa „Alice Cooper, Golf Monster: A Rock ‘n Roller’s 12 Steps to Becoming a Golf Addict.”

“Nu este o carte despre cum să te opreşti să faci un anume un lucru, este despre cum să devii dependent”, glumea cântăreţul, citat de timeslive.co.za.

Starul crede că este bun la golf pentru că în copilărie era foarte talentat la baseball.

“Când a venit vorba de golf, m-am uitat la minge şi mi-am spus că mingea aia de abia se mişca. Eram în stare să lovesc într-o minge care venea rapid spre mine, deci trebuia să fiu în stare să o lovesc şi pe asta”, adaugă Cooper.

Starul rock mai mărturisea că multe celebrităţi din lumea muzicii sunt pasionate de golf: Iggy Pop, Roger Waters, Lou Reed, Bob Dylan.

“Bob Dylan joacă în fiecare zi golf cu Neil Young. Nu mai e genul ala de joc de club învechit. Acum sunt o grămadă de tipi cu păr lung şi tatuaje care beau bere şi joacă golf şi aşa ar şi trebui să fie!”, a mai precizat Alice Cooper.

Nu va juca golf pe 14 iunie, pe scena de la Arenele Romane din Bucureşti, dar cu siguranţă va demonstra fanilor că e în formă pentru un concert 100% marca Alice Cooper.

Setlistul va trece prin greatest-hit-urile care l-au făcut faimos pe veteranul Cooper, la care se adaugă şi piese mai noi. Concertul este organizat de Events.

Cele mai citite

Doi jucători din Premier League, în vârstă de 19 ani fiecare, arestați pentru viol

Premier League este fără îndoială unul dintre cele mai prestigioase și urmărite campionate de fotbal din întreaga lume, însă, în ciuda renumelui său și...

De ce să montezi panouri fotovoltaice acasă?

În condițiile în care prețurile energiei electrice au crescut vertiginos în ultimii ani, fiind din ce în ce mai impredictibile, te întrebi justificat: ce...

Cum alegi salopeta de lucru potrivită

Alegerea unei salopete de lucru adecvate este esențială pentru confortul, siguranța și eficiența la locul de muncă. Această piesă de îmbrăcăminte, care inițial a...
Ultima oră
Pe aceeași temă