Compania Disney a fost dată în judecată pe motiv că ar spiona copiii prin intermediul aplicaţiilor mobile

The Walt Disney Company a fost dată în judecată în California, fiind acuzată că ar colecţiona date despre copii care utilizează aplicaţiile sale pentru smartphone şi tablete.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 10.08.2017 - 11:54

The Walt Disney Company a fost dată în judecată în California, fiind acuzată că ar colecţiona date despre copii care utilizează aplicaţiile sale pentru smartphone şi tablete, informează, joi, site-ul postului Fox News citat de Mediafax.

Amanda Rushing din statul California a deschis o acţiune legală împotriva firmei pe data de 3 august, la o instanţă din oraşul San Francisco.

Compania este acuzată că acţiunile sale încalcă prevederile COPPA, o lege adoptată în 1998 pentru a proteja intimitatea online a copiilor.

În documentele depuse de reclamantă se afirmă că aplicaţiile companiei Disney ar colecţiona date despre copii, inclusiv locaţia, istoricul de navigare şi alte informaţii personale, fără consimţământ parental. Aceste informaţii pot fi apoi vândute firmelor de advertising.

În replică, firma Disney neagă acuzaţiile în legătură cu colecţionarea ilegală de date şi afirmă că respectă cu stricteţe principiile COPPA.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...