10.3 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăInternaționalCNA va analiza emisiunea în care Botezatu ar fi spus că a...

CNA va analiza emisiunea în care Botezatu ar fi spus că a întreţinut relaţii sexuale cu o minoră

CNA va analiza săptămâna viitoare sesizarea Federaţiei Organizaţiilor Neguvernamentale pentru Copil (FONPC) referitoare la faptul că designerul Cătălin Botezatu ar fi afirmat, în emisiunea “Te pui cu blondele” de la Antena 1, că a întreţinut relaţii sexuale cu o minoră, potrivit Mediafax

Sesizarea Federaţiei Organizaţiilor Neguvernamentale pentru Copil va fi analizată săptămâna viitoare”, a declarat pentru MEDIAFAX Răsvan Popescu, preşedintele Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA).

Potrivit lui Popescu, analiza se va face din perspectiva articolului 39, alineatul 2 din Legea audiovizualului, potrivit căruia “Difuzarea în serviciile de televiziune şi de radiodifuziune a programelor care pot afecta dezvoltarea fizică, mentală sau morală a minorilor se poate face numai dacă, prin alegerea intervalului orar de difuzare, prin codare sau ca efect al altor sisteme de acces condiţionat, se asigură faptul că minorii din zona de transmisie, în situaţii normale, nu pot auzi sau vedea emisiunile respective”, coroborat cu articolul 19 din Codul de reglementare a conţinutului audiovizualului, care stabileşte între criteriile de clasificare ale programelor “psihologia personajelor şi reperele morale pe care acestea le oferă copiilor sau adolescenţilor”.

FONPC a sesizat, joi, Ministerul Public, Direcţia Generală de Protecţie a Copilului şi Consiliul Naţional al Audivizualului în legătură cu afirmaţii făcute de Cătălin Botezatu în emisiunea “Te pui cu blondele” de la Antena 1, considerând că au fost promovate comportamente care contravin legii.

“Federaţia Organizaţiilor Neguvernamentale pentru Copil – FONPC consideră că postul Antena 1 a încălcat legea difuzând, miercuri, 18 aprilie 2012, emisiunea «Te pui cu blondele», în cadrul căreia au fost promovate comportamente care contravin legii, şi anume sexul cu o minoră. În cadrul emisiunii mai sus amintite, domnul Cătălin Botezatu a afirmat că a întreţinut relaţii sexuale cu o minoră în vârstă de 14 ani”, se arată într-un comunicat de presă transmis agenţiei MEDIAFAX.

FONPC precizează că, potrivit legislaţiei în vigoare, întreţinerea de relaţii sexuale cu o minoră cu vârsta mai mică de 15 ani constituie infracţiune.

Cele mai citite

Boloș. după discuțiile cu agențiile internaționale, în SUA. VIDEO

Agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă, dar asta nu înseamnă că nu există loc de creştere, pentru că investitorii străini au tendinţa...
Ultima oră
Pe aceeași temă