Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Ce spune Dan Diaconescu despre reducerea licenţei OTV

CNA a aplicat cea mai drastică sancţiune din istorie. A înjumătăţit din nou licenţa de emisie a postului OTV, astfel că acesta mai poate emite doar până pe 4 iulie. Dan Diaconescu a comentat la

Share

Rl online 0 comentarii

11.04.2012 - 07:55

CNA a aplicat cea mai drastică sancţiune din istorie. A înjumătăţit din nou licenţa de emisie a postului OTV, astfel că acesta mai poate emite doar până pe 4 iulie. Dan Diaconescu a comentat la România TV decizia CNA: "Nu ne-au mai dat dreptul la nicio contestaţie, la niciun fel de apărare. A fost ceva ca pe vremea inchiziţiei".

Citeste si CNA face istorie: reduce pentru a doua oară licenţa OTV. Cât a mai rămas până când îşi încheie emisia televiziunea lui Dan Diaconescu

Sancţiunea - cea mai severă din istoria Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA) - a fost propusă de Ioan Onisei, vicepreşedintele CNA, şi a fost adoptată cu unanimitate de voturi.

De asemenea, sancţiunea a vizat mai multe emisiuni difuzate pe OTV în perioada 29 martie - 8 aprilie. În această perioadă, pe OTV au fost transmise, sub diferite forme, mesaje de publicitate politică pentru "viitorul preşedinte al României" Dan Diaconescu, dar şi la formaţiunea politică pe care acesta o conduce - Partidul Poporului.

Citeste si Ghetoul de la OTV

Licenţa audiovizuală a OTV ar fi expirat pe 28 septembrie 2012, după ce, pe 27 martie, CNA hotărâse deja înjumătăţirea licenţei OTV (care ar fi expirat în mod normal pe 1 aprilie 2013). Astfel, în urma noii înjumătăţiri a licenţei, televiziunea lui Dan Diaconescu mai poate emite până pe 4 iulie, după cum au spus membrii CNA.

"Nu ştiu dacă este o conspiraţie, este o decizie personală a lui Traian Băsescu, ajuns la disperare văzând toate aceste sondaje care ne dau pe noi drept potenţiali iminenţi câştigători ai următoarelor alegeri şi s-a ajuns la acest gest fără precedent. Un gest care încalcă oricum în picioare toată legislaţia actuală românească în domeniu. E ca şi cum unui şofer după ce i se iau multe puncte, într-un final i se ia şi permisul, dar după ce i se ia permisul la prima sancţiune fiind prins fără centura de siguranţă i se ia iarăşi permisul. Adică şi legea actuală audiovizuală după înjumătăţirea licenţei se revine la primele somaţii, la primele amenzi, până se ajunge din nou la înjumătăţirea licenţei. Nu se poate trece după pedeapsa maximă, pe care am primit-o oricum ilegal acum două săptămâni, la o nouă pedeapsă maximă în cascadă împotriva oricăror gradualităţi ale pedepselor care se aplică în România. Deci, sunt multiple încălcări ale legislaţiei. Noi am făcut plângeri penale împotriva tuturor membrilor CNA, am atacat şi în regim de urgenţă toate cele întâmplate, dar sigur cred că vom avea niciun fel de şansă, fiindcă deşi ne aflăm în săptămâna mare, înţeleg că în Joia Mare vor înjumătăţi din nou ce rămăsese până pe 4 iulie, astfel încât marţea viitoare să înjumătăţească ce mai rămăsese neînjumătăţit şi tot aşa până când să se închidă postul cu mult înainte de alegerile locale", a spus Dan Diaconescu la România TV.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...