12.2 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăInternaționalCare vor fi feţele Oscarului în 2012

Care vor fi feţele Oscarului în 2012

Mai sunt trei luni până la Premiile Oscar, moment marcat prin tradiţie de speculaţii şi pronosticuri cu privire la mediatizatele nominalizări. Aşteptarea este parcă şi mai mare pentru 2012, când propunerile pentru cel mai bun film vor fi în număr mai mic faţă de 2010 şi 2010, între 5 şi 10 filme faţă de 10 pelicule, informează BBC.

Numărul exact va fi ţinut secret până pe 24 ianuarie, chiar ziua în care se vor oficializa nominalizările. Însă mulţi vor aştepta aceea zi mai degrabă ca pe o confirmare, întrucât câteva filme şi o serie de actori par să fi “furat” deja startul cursei spre Oscar.

Iar ea: Meryl Streep

Meryl Streep a câştigat primul Oscar în 1980, pentru rolul secund din filmul “Kramer vs Kramer“, iar trei ani mai târziu a obţinut aceeaşi distincţie pentru rolul principal din pelicula “Sophie’s Choice“. Chiar dacă a mai avut în alte 11 ocazii şansa de a câştiga Oscarul pentru cea mai bună actriţă, Meryl Streep a rămas de fiecare dată cu nominalizarea. Unii specialişti consideră însă că americanca în vârstă de 62 de ani nu poate rata Oscarul pentru cea mai bună actriţă în februarie 2012. Casa de pariuri “William Hill” îi rezervă o cotă de succes de 5/4 pentru rolul din “The Iron Lady“, unde o interpretează pe Margaret Thatcher, fostul premier britanic.

Principala competitoare a lui Meryl Streep ar putea fi Viola Davis, foarte apreciată în rolul de femeie casnică din Misssissippi-ul anilor ’60 interpretat – în filmul “The Help“.

Alte potenţiale câştigătoare: Glen Close – în “Albert Nobbs“, Michelle Williams – în “My Week with Marilyn” şi Tilda Swindon – “We Need to Talk about Kevin“.

Cel mai bun film…mut

Prima Gală a Premiilor Oscar din istorie, cea găzduită în 1929 la Los Angeles, a fost marcată de victoria filmului mut “Wing“, despre piloţii militari din Primul Război Mondial. Avea să rămână singurul Oscar acordat unui film fără sonor. Această statistică s-ar putea schimba în 2012. Pelicula franceză “The Artist”, creată ca un omagiu pentru filmul mut alb-negru, a adunat o sumedenie de critici pozitive de la debutul său la Festivalul de la Cannes.

În cursă s-ar putea afla şi un film semnat de Steven Spielberg, “War Horse“, o adaptare după romanul lui Michael Morpurgo. Ar fi o opţiunea convenţională.

Nici pelicula “The Descendants“, o dramă despre felul în care o familie ajunge să accepte moartea iminentă a unuia dintre membri, nu trebuie ignorată, potrivit specialiştilor.

Clooney, Di Caprio sau Pitt?

Cât despre Oscarul pentru cel mai bun actor, în pole position pare a fi George Clooney, cu rolul tată lui nevoit să-şi îngrijească cei doi copii de unul singur, în “The Descendants”.

Dar şi Leonardo Di Caprio, intrând în pielea fondatorului FBI J Edgar Hoover, în filmul cu acelaşi nume, este cotat cu şanse mari.

Pentru a completa o tripletă ideală, şi Brad Pitt s-ar putea număra printre nominalizaţi pentru rolul, tot de tată, din “Moneyball“.

Alţi posibili câştigători: Gary Oldman – cu rolul din “Tinker Tailor Soldier Spy” sau Jean Dujardin – cu rolul din “The Artist“.

Claudiu Berbece
Claudiu Berbecehttp://claudiu-berbece
Claudiu Berbece, reporter Rl online
Cele mai citite

Marcel Ciolacu vrea să-i recompenseze pe elevii români care au performat la Concursul Internaţional “National Space Society – NASA Space Settlement Contest”

Premierul Marcel Ciolacu i-a felicitat pe elevii români premiaţi la Concursul Internaţional "National Space Society - NASA Space Settlement Contest", el afirmând că aceştia...

Marcel Ciolacu vrea să-i recompenseze pe elevii români care au performat la Concursul Internaţional “National Space Society – NASA Space Settlement Contest”

Premierul Marcel Ciolacu i-a felicitat pe elevii români premiaţi la Concursul Internaţional "National Space Society - NASA Space Settlement Contest", el afirmând că aceştia...

Marcel Ciolacu vrea să găsească o soluție cu ministrul Finanțelor pentru plata pensiilor înainte de Paști

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că, lunea viitoare, va avea o întâlnire cu ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, şi cu alţi miniştri pentru a discuta...
Ultima oră
Pe aceeași temă