6.7 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăInternaționalCare sunt capetele de afiş la Cannes

Care sunt capetele de afiş la Cannes

Filmul lui Woody Allen „Midnight in Paris”, pelicula „Tree of Life” cu Brad Pitt şi Sean Penn, în regia lui Terence Malick, dar şi a patra parte a seriei „Piraţii din Caraibe”, cu Johnny Depp şi Penelope Cruz, sunt printre premierele anului prezentate pe Croazetă.

Programul oficial al festivalului, ce se va desfăşura în perioada 11-22 mai la Cannes, va fi făcut public astăzi. Presa franceză a dezvăluit însă câteva dintre peliculele ce vor ţine capul de afiş al evenimentului.

Premiera Carlei Bruni

Carla Bruni-Sarkozy, Prima Doamnă a Franţei, va debuta ca actriţă pe Croazetă în filmul „Midnight in Paris”, de Woody Allen, în care interpretează rolul unui ghid turistic. Pelicula va fi proiectată în deschiderea Festivalului de la Cannes, pe 11 mai. Comedia romantică, scrisă si regizată de Woody Allen, este povestea unei familii care pleacă într-o călătorie de afaceri în Paris. În distribuţia filmului apar câţiva actori de top Rachel McAdams, Marion Cotillard, Owen Wilson şi Adrien Brody. În ciuda zvonurilor că între Carla Bruni şi Woody Allen au apărut divergenţe pe platoul de filmare, regizorul american a sărit în apărarea primei-doamne:

„S-a spus că am vrut să o înlocuiesc. Nu mi-a trecut niciodată prin cap aşa ceva. Toate scenele pe care le-am scris pentru ea sunt în film. Şi nu a trebuit să refacem la nesfârşit secvenţele: a jucat natural şi drăguţ de prima dată”.

„Tree of Life” ar putea fi prezentat în afara competiţiei

Unul dintre posibilele blockbuster-uri ale anului, „Piraţii din Caraibe 4″ va fi prezentat în avanpremieră la Cannes pe 14 mai, cu câteva zile înainte ca filmul să intre în cinematografele din Franţa şi din Statele Unite. Rolurile principale sunt deţinute în acest „episod” de acelaşi Johnny Depp, dar cu Penelope Cruz în locul Keirei Knighley. Se aşteaptă ca filmul să fie un nou hit cinematografic după ce seria a treia a avut încasări de peste 2,7 miliarde dolari.

Cel mai aşteptat film al anului este însă „Tree of Life”, ce va avea premiera la Cannes, cel mai probabil, pe 14 mai. Potrivit ultimelor zvonuri, filmul va fi prezentat în afara competiţiei. Sunt aşteptate la Cannes starurile peliculei Brad Pitt şi Sean Pean, (cel din urmă joacă şi în pelicula italianului Paolo Sorrentino „This Must be a Place”, în rolul unui excentric star rock).

Se zvoneşte că animaţia „Kung Fu Panda 2″, pentru care şi-au împrumutat voci Angelina Jolie, Jack Black, Jackie Chan şi Jean-Claude Van Damme va fi prezentată în afara competiţiei. Filmul „Restless”, regizat de Gus Van Sant, va deschide secţiunea „Un Certain Regard” şi se aşteaptă ca „Melancolia” danezului Lars von Trier, cu Kirsten Dunst în rol principal, să prindă un loc în competiţia oficială.

Bernardo Bertolucci, premiu pentru întreaga carieră

Un alt eveniment important al festivalului va fi un tribut adus regretatei actriţe Elizabeth Taylor, care a încetat din viaţă anul acesta pe 23 martie. Şi legendarului actor francez Jean-Paul Belmondo (77 ani) îi va fi dedicată o secţiune specială în festival în seara de 17 mai, cu scopul de a-i onora acestuia prodigioasa carieră, ce se întinde pe o perioadă de peste 50 de ani.

Actriţa americană Faye Dunaway, fotografiată în 1970 de cineastul newyorkez Jerry Schatzberg, a fost desemnată imaginea celei de-a 64-a ediţii a Festivalului de Film de la Cannes. „Un model de sofisticare şi de graţie atemporal”, au definit organizatorii stilul actriţei pentru a explica alegerea.

Regizorul italian Bernardo Bertolucci, specialist în mari fresce istorice, precum „Ultimul împărat” sau „Micul Buddha”, va fi recompensat în acest an cu un premiu de onoare pentru întreaga carieră. Actorul american Robert De Niro va fi preşedintele juriului în acest an, iar Emir Kusturica va prezida secţiunea „Un certain regard”.

Vedete pe covorul roşu

După două ediţii marcate de criză, Cannes-ul mizează în acest an pe strălucirea şi magnetismul vedetelor hollywoodiene.

Printre cuplurile celebre aşteptate în sudul Franţei se numără Brad Pitt şi Angelina Jolie, Johnny Depp şi Vanessa Paradis, Penelope Cruz şi Javier Bardem, dar şi Sean Penn şi Scarlett Johansson.

De asemenea, Keith Richards, Madonna, Jack Black şi Prima Doamnă a Franţei, Carla Bruni, sunt aşteptaţi la cea de-a 64-a ediţie a Festivalului de Film de la Cannes.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă