Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

11 ţări europene vor asculta la radio muzică românească

Melomanii din unsprezece ţări europene vor asculta pe posturile publice de radio concertul extraordinar de muzică clasică românească desfăşurat la Sala Radio vineri, 1 februarie. În Danemarca, Germania, Spania, Croaţia, ...

Share

Andra Dumitru 0 comentarii

28.01.2013 - 11:09

Melomanii din unsprezece ţări europene vor asculta pe posturile publice de radio concertul extraordinar de muzică clasică românească desfăşurat la Sala Radio vineri, 1 februarie. În Danemarca, Germania, Spania, Croaţia, Portugalia, Estonia, Letonia, Bulgaria, Grecia, Turcia, Norvegia, vor fi difuzate lucrări reprezentative, semnate de mari compozitori români, din păcate mult prea rar dăruite publicului live.

Orchestra Naţională Radio condusă de dirijorul său principal, Tiberiu Soare, va interpreta Simfonia a II-a în la major, op.17, creaţie a lui George Enescu, dar şi lucrări apreciate semnate de Constantin Silvestri (Concert pentru flaut şi orchestră), Sigismund Toduţă (Passacaglia pentru flaut şi orchestră) sau Paul Constantinescu (Toccata pentru flaut şi orchestră), în orchestraţia lui Ioan Dobrinescu.

Invitatul special al serii este flautistul Ionuţ Bogdan Ştefănescu, care a studiat cu cei mai importanţi profesori din ţară şi străinătate, a acumulat un număr impresionant de concerte peste tot în lume şi este singurul artist din România deţinător al unui flaut din aur de 18k, creaţie a companiei japoneze Muramatsu.

Concertul este cuprins în stagiunea Euroradio - schimb internaţional de programe audio de înaltă calitate iniţiat de European Broadcasting Union - în seria concertelor "A la carte".

Evenimentul punctează şi împlinirea a 100 de ani de la naşterea lui Constantin Silvestri - a cărui activitate se leagă de toate instituţiile muzicale importante din România, dar care a dirijat şi Filarmonica din Londra, Orchestra Simfonică din Chicago şi alte ansambluri celebre din lume. De asemenea, tot în acest an se comemorează 50 de ani de la dispariţia lui Paul Constantinescu, compozitor care a creat numeroase lucrări simfonice, vocal-simfonice, corale, muzică de film.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...