4.9 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăInternațional11 ţări europene vor asculta la radio muzică românească

11 ţări europene vor asculta la radio muzică românească

Melomanii din unsprezece ţări europene vor asculta pe posturile publice de radio concertul extraordinar de muzică clasică românească desfăşurat la Sala Radio vineri, 1 februarie. În Danemarca, Germania, Spania, Croaţia, Portugalia, Estonia, Letonia, Bulgaria, Grecia, Turcia, Norvegia, vor fi difuzate lucrări reprezentative, semnate de mari compozitori români, din păcate mult prea rar dăruite publicului live.

Orchestra Naţională Radio condusă de dirijorul său principal, Tiberiu Soare, va interpreta Simfonia a II-a în la major, op.17, creaţie a lui George Enescu, dar şi lucrări apreciate semnate de Constantin Silvestri (Concert pentru flaut şi orchestră), Sigismund Toduţă (Passacaglia pentru flaut şi orchestră) sau Paul Constantinescu (Toccata pentru flaut şi orchestră), în orchestraţia lui Ioan Dobrinescu.

Invitatul special al serii este flautistul Ionuţ Bogdan Ştefănescu, care a studiat cu cei mai importanţi profesori din ţară şi străinătate, a acumulat un număr impresionant de concerte peste tot în lume şi este singurul artist din România deţinător al unui flaut din aur de 18k, creaţie a companiei japoneze Muramatsu.

Concertul este cuprins în stagiunea Euroradio – schimb internaţional de programe audio de înaltă calitate iniţiat de European Broadcasting Union – în seria concertelor “A la carte”.

Evenimentul punctează şi împlinirea a 100 de ani de la naşterea lui Constantin Silvestri – a cărui activitate se leagă de toate instituţiile muzicale importante din România, dar care a dirijat şi Filarmonica din Londra, Orchestra Simfonică din Chicago şi alte ansambluri celebre din lume. De asemenea, tot în acest an se comemorează 50 de ani de la dispariţia lui Paul Constantinescu, compozitor care a creat numeroase lucrări simfonice, vocal-simfonice, corale, muzică de film.

Cele mai citite

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă