6.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăCulturăCultura nu se oprește nici noaptea la Galați. Ce facilitate au locuitorii...

Cultura nu se oprește nici noaptea la Galați. Ce facilitate au locuitorii de acolo

Sistemul este implementat pe etape, iar primele părți ale acestuia vor funcționa în a doua jumătate a anului. Tehnologia modernă cuprinde echipamente fixe și mobile de citire și scriere, sisteme de transmitere rapidă a datelor, terminale mobile pentru identificarea rapidă a cărților, poartă de acces și sistem automat de împrumut sau de returnare a publicațiilor. În prezent bibliotecarii lucrează la noul sistem de etichetare a cărților.

Investiția în valoare de 1,2 milioane lei este făcută de autoritățile județene. Mai bine de jumătate din sumă înseamnă costuri cu noile etichete pentru documente și permise pentru cititori.

„Odată cu implementarea acestor tehnologii, cititorii vor putea să împrumute cărți sau să le returneze fără a mai interacționa cu bibliotecarii. Mai mult, cu noul sistem restituirea cărților se va putea face la orice oră din zi și din noapte. În plus, munca repetitivă va fi preluată de tehnologie, va scădea foarte mult timpul de procesare a activităților de împrumut, restituire sau inventariere a cărților, va crește gradul de securitate a documentelor, se vor identifica repede documentele amplasate greșit la raft, iar întreaga activitate a bibliotecii va fi eficientizată la maximum”, a explicat, pe Facebook, președintele Consiliului Județean Galați, Costel Fotea.

La Biblioteca V.A Urechia din Galați, cea mai mare din județ, sunt peste 900.000 de cărți.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă