Concurs de benzi desenate dedicat lui Constantin Brâncuși

Comisia Naţională a României pentru UNESCO (CNR UNESCO) organizează un concurs de benzi desenate dedicat lui Constantin Brâncuşi, în contextul sărbătoririi a 145 de ani de la naşterea sculptorului.

Share

Romania libera 0 comentarii

Actualizat: 07.06.2021 - 19:15

Organizat deopotrivă şi pentru a marca 65 de ani de la aderarea României la UNESCO, precum şi 65 de ani de la înfiinţarea Comisiei Naţionale a României pentru UNESCO (CNR UNESCO), concursul este destinat elevilor din clasele I - VIII din unităţile de învăţământ publice sau private din România şi este coordonat de autorul şi profesorul de benzi desenate Mihai I. Grăjdeanu.

Printre obiectivele acestui concurs se află: conştientizarea copiilor şi tinerilor cu privire la importanţa valorilor materiale şi imateriale din România; promovarea copiilor şi tinerilor talentaţi la desen şi literatură prin lucrări de benzi desenate; implicarea elevilor şi cadrelor didactice spre stimularea laturii creative şi transmiterea de mesaje cu privire la obiectivele UNESCO şi valorile culturale naţionale; promovarea şi mediatizarea rezultatelor la nivel naţional, potrivit unui comunicat.

Competiţia face parte din programul aniversar al Comisiei Naţionale a României pentru UNESCO „România şi UNESCO, arc peste timp - 65 de ani de la aderare".

Comentarii