3.7 C
București
marți, 19 martie 2024
AcasăCulturăConcert Extraordinar la Ateneul Român de Rusalii

Concert Extraordinar la Ateneul Român de Rusalii

Spectatorii vor putea descoperi frumusețea muzicii culte prin prisma singurului cvintet de instrumente de suflat din alamă din țară – Athenaeum Brass Quintet. O seară de duminică va fi transformată într-o „o călătorie muzicală”, plină de surprize, o călătorie care ne va purta de pe culmiile barocului până la jazz, în transcripție pentru cvintet de alămuri.

Muzica produsă de instumentele de suflat din alamă este arta prin care oamenii îşi pot proiecta propriile sentimente și idei, iar Athenaeum Brass Quintet este una dintre singurele formații de elită care duce sunetul de alamă către mase. Publicul de toate vârstele este aşteptat să se bucure de surprizele muzicale pregătite de Athenaeum Brass Quintet .

Laurenţiu Sima

„Sunetul produs de instrumentele de suflat din alamă are o culoare mai întunecată și în general sentimente profunde. Lumea trebuie să vină la astfel de evenimente pentru că doar așa pot avea ocazia să cunoască o altă zonă a muzicii clasice. De asemenea, copii sunt asteptați la eveniment. În România, ansamblul de alamă este puțin cunoscut. Formație bicamerală încercă să ducă spre publicul larg acestă artă, care poate fi un adevărat tratament pentru suflet”, declară Laurențiu Sima, tubistul și liderul formaţiei.

După succesul dobândit în decembrie când Athenaeum Brass Quintet a lansat un disc de colinde internaționale și românești, Laurențiu Sima anunță încă două CD-uri: unul de muzică clasică și al doilea de muzică de divertisment.

 „După acest proiect, avem în plan să lansăm încă două CD-uri, unul cu muzică barocă, preclasică și clasică și altul cu muzică de divertisment – jazz, chiar și pop, pentru care dorim să colaborăm și cu soliști vocali sau chiar cu formații de jazz, blues, pop etc. Ne bucurăm de succesul pe care l-am avut în decembrie când am lansat un disc de colinde internaționale și românești”, mai spune Laurențiu Sima.

 Formația posedă un bogat repertoriu, abordând lucrări de muzică la Baroc la Jazz și Pop, în transcripție pentru cvintet de alamă. De-a lungul activității sale, cvintetul a susținut numeroase concerte în țară și în străinătate. Membrii formației Athenaeum Brass Quintet sunt: Florin Pane (trombon), Luca Ionel (corn), Oleg Răileanu (trompetă), Octavian Bogdan (trompetă) și Laurențiu Sima (tubă). Pe lângă Athenaeum Brass Quintet, aceștia activeză în cadrul Filarmonicii „George Enescu”, Orchestrei Radio, Operei Naționale Române, precum și în alte ansambluri vocal-instrumentale. Mai multe detalii: https://informateca.ro/interviu-laurentiu-sima/.

 

Cele mai citite

De la Forumul Economic Mondial,  la Forumul Economic de la Saint Petersburg

Pe harta Europei există două orașe, unul de 11.000 de locuitori și altul de 5,6 milioane, care au ceva în comun: găzduiesc cele mai...

De la Forumul Economic Mondial,  la Forumul Economic de la Saint Petersburg

Pe harta Europei există două orașe, unul de 11.000 de locuitori și altul de 5,6 milioane, care au ceva în comun: găzduiesc cele mai...

ICCJ discută contestația asupra deciziei BEC privind Dreapta Unită

Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ) discută, în ziua de 19 martie 2024, contestația asupra deciziei prin care Biroul Electoral Central (BEC) a...
Ultima oră
Pe aceeași temă