Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Concert extraordinar Beethoven

În cadrul concertelor de joi și vineri de la Ateneul Român, săptămâna aceasta va avea loc un dublu eveniment - un concert Beethoven, dar și lansarea volumului “Un alt cânt al lui Marte. Cântul iubirii”.

Maria Capelos 0 comentarii

Actualizat: 17.05.2018 - 08:44

Orchestra Simfonică a Filarmonicii, dirijată de maestrul Elio Boncompagni, va interpreta Uvertura Leonora Nr. 2, Concertul pentru pian Nr. 4 în Sol major, solist Matei Varga, şi Simfonia Nr. 5 în do minor op. 67 de Ludwig van Beethoven.

Discipol al legendarilor maeştri Franco Ferrara şi Tullio Serafin, Elio Boncompagni e aclamat în Europa, în cele două Americi şi în Australia în fruntea celor mai renumite orchestre, ca şi la pupitrul a numeroase spectacole de operă de remarcabil succes.

Despre arta pianistului Matei Varga, aşezat de criti-ci de seamă în linia genialilor predecesori Dinu Lipatti şi Clara Haskil, ziarul “Süddeutsche Zeitung” din München scrie că este nici mai mult, nici mai puţin decât magică.

“La comemorarea a 60 de ani de la trecerea în -eternitate a lui George Enes-cu – spune Mariana Nicoles-co –, cel mai important şi mai frumos articol din presa internaţională dedicat muzicianului român a fost cel al lui Paolo Isotta, publicat de cotidianul Corriere della Sera. Cu acel prilej s-a legat între noi o prietenie al cărei miez, după cum scrie Paolo, e străvechi. Această prietenie e la originea primei sale vizite în ţara noastră, cu doi ani în urmă, şi a minunatei ediţii în limba română a volumului său «Un alt cânt al lui Marte. Cântul iubirii», publicat acum de Editura Curtea Veche.”

“Mare e mândria, mare e bucuria pe care mi le aduce ideea că această carte e tradusă în limba naţiunii care-i numără printre fiii săi pe unul dintre cei mai mari Maeştri ai Muzicii, George Enescu, şi care-l are drept Fiu de Onoare pe Ovidiu, unul dintre cei mai mari Maeştri ai Poeziei”, declară Paolo Isotta.

Despre cartea lui Paolo Isotta, Mariana Nicolesco, cea care o și prefațează, spune că este “o incursiune fără egal în imensităţile cunoaşterii şi, în acelaşi timp, un omagiu fără precedent adus literaturii, artei şi muzicii noastre: fără acestea, afirmă Paolo Isotta, cultura Europei n-ar fi azi ceea ce este. Apreciere semnificativă, cu atât mai mult cu cât vine din partea unui autor de incomparabil prestigiu, profesor de Istoria Muzicii la Conservatorul din Torino şi apoi la cel din Napoli.”   

Citește totul despre:

#ateneu #beethoven #lazi

Comentarii

loading...