10.5 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăCulturăCNA a amendat Realitatea Plus pentru ieșirile lui Bădulescu

CNA a amendat Realitatea Plus pentru ieșirile lui Bădulescu

Întrunit în şedinţă publică, CNA a analizat joi rapoartele de monitorizare întocmite de direcţia de specialitate ca urmare a reclamaţiilor primite şi a decis să aplice o amendă de 10.000 de lei postului Realitatea Plus pentru ediţia din data de 30 octombrie 2020 a emisiunii “100%”, deoarece s-au încălcat prevederile art. 47 alin. (3) şi ale art. 40 alin. (5) din Codul de reglementare a conţinutului audiovizual.

Decizia de sancţionare, propusă de Dorina Rusu, a fost votată în unanimitate, după vizionări, audieri şi dezbateri. În cadrul respectivei emisiuni, fostul viceprimar al Capitalei Aurelian Bădulescu a reproşat membrilor USR că nu ar fi jurat cu mâna pe Biblie la o ceremonie de învestire în funcţie, caracterizându-i drept “homosexuali”.

„Când îl inviţi pe Bădulescu, probabil că te aştepţi să spună ce a spus. Eu sunt credincioasă. Dacă ar trebui să jur vreodată, aş jura pe Biblie. Dar nu se pune problema să-i blamez pe cei care n-au jurat pe Biblie în felul acesta. Deci, nu se pune problema în felul ăsta într-o societate democratică, într-o democraţie. Nu se poate spune aşa ceva pe un post de televiziune. Cum adică? Să spui că toţi oamenii ăia sunt homosexuali, că n-au Dumnezeu, că sunt o târlă… şi tu să accepţi ca moderator ca asemenea afirmaţii să fie făcute pe un post de televiziune? Şi să te numeşti moderator?”, a spus Dorina Rusu.

Radu Herjeu a sugerat ca la luarea deciziei să fie adăugată şi încălcarea prevederilor art. 40 alin. (5) din Codul de reglementare a conţinutului audiovizual, deoarece Aurelian Bădulescu a spus despre jurnalistul Cristian Tudor Popescu că este „zdreanţă”, „gioarsă”.

„N-aş vrea să lăsăm nemenţionat şi faptul că astfel de ‘epitete’, de ‘caracterizări’ nu-şi au locul într-o emisiune de televiziune”, a spus Herjeu.

Cele mai citite

Israelul, atac cu rachete asupra Iranului

Israelul a lansat un atac asupra Iranului ca răzbunare pentru atacurile iraniene asupra teritoriului său de la sfârşitul săptămânii trecute, a declarat ABC News...

Marseille, Atalanta, AS Roma și Bayer Leverkusen s-au calificat în „careul de ași” al Europa League

Olympique Marseille, Atalanta Bergamo, AS Roma și Bayer Leverkusen s-au calificat joi seară în semifinalele Europa League, după meciurile din manşa secundă a „sferturilor”. Liverpool...

Președintele COSR confirmă: „Șansele Simonei Halep de a primi un wild card la Jocurile Olimpice sunt importante”

Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR), Mihai Covaliu, a declarat că şansele Simonei Halep de a primi un wild card la Jocurile Olimpice...
Ultima oră
Pe aceeași temă