12.2 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăCulturăCine este VALI BOGHEAN? - Concert special de Crăciun

Cine este VALI BOGHEAN? – Concert special de Crăciun

Vali Boghean Band, una dintre cele mai îndrăgite formații din Chișinău, Republica Moldova, din componența căreia fac parte virtuoși muzicieni care reușesc să respire sincron și să dezlănțuie săli întregi de spectatori, vine în întâmpinarea spectatorilor bucureșteni cu un concert special dedicat sărbătorilor de iarnă.

Concertul va avea loc miercuri, 19 decembrie, la Cinema PRO, de la ora 20:00 și va cuprinde o serie de compoziții proprii cu ”infiltrații” clasice și folclorice, pop și jazz, precum și piese mai mult sau mai puțin instrumentale dar și variante cântate ale unor poezii de suflet.  Abordarea muzicală plină de originalitate, talentul înnăscum experiența vastă în numeroase proiecte naționale și internaționale, interpretările uimitoare și dăruirea pentru public, sunt trăsăturile care definesc caracterul unic al grupului Vali Boghean Band.

“Vali Boghean este unul din acei lideri cu care cuvântul “multi-instrumentalist” este deseori asociat în lumea jazzului. Formația sa, o colecție de artiști unici a căror forță este Vali, aduce fiecare spectacol la un nivel virtuoz. Concertele oferă o varietate de solo-uri uluitoare și performanțe de ansamblu.” – Juan Carlos, chitarist.

Pe lângă vocea sa inconfundabilă, Vali Boghean este cunoscut ca fiind un maestru al instrumentelor aerofone, incluzând trompeta, saxofonul, flautul, tilinca, kavalul, dudukul, cimpoiul şi clarinetul, dar nu ratează ocazia de a-şi cuceri audienţa cu interpretări la chitară clasică şi bass.

”Ca atare, el se poate manifesta plenar, quasi-instinctual – așa cum un poliglot s-ar exprima în diferite limbi – când pe saxofonul sopran sau alto, când pe flugelhor, caval, flueire, trompetă, claviaturi, percuție, chitară, sau prin însăși vocea sa.” – Virigil Mihaiu, scriitor, critic de jazz, profesor, poliglot român.

Vali provine dintr-o familie cu 14 copii, el fiind cel mai mic. Își adoră părinţii și frații, 7 dintre aceștia fiind muzicieni profesionişti, de la care a învăţat să cânte. Și-a început activitatea artistică cu muzica folk, apoi a cântat rock, dar i s-a părut prea puţin şi a simţit nevoia să se exprime prin jazz. A luat Marele Premiu la Festivalul de la Mamaia – secţiunea folclor în 2006, moment în care familia a acceptat că Vali e muzician. Ani buni a colindat lumea cu grupul Trigon, apoi  cu formaţia Transbalcanica și a avut proiecte solo.

În 2009, și-a înființat propria formaţie Vali Boghean Band, împreună cu Valeriu Cașcaval, Sandu Daraban și Oleg Lașcu. Mai târziu, s-au alăturat Gari Tverdohleb, Valentin Schirca, Gheorghe Postoronca, Radu Talambuță și Bogdan Turcan. Componența trupei s-a modificat de-a lungul timpului, au mai colaborat și Vitalie Țurcanu sau Sandu Focșa.

 

Muzica trupei Vali Boghean Band conține improvizații originale, fiind destul de dificil de încadrat într-un gen specific. Un mix excelent între muzica jazz balcanică, a ethno-estului european, a folclorului, cu muzică orientală, elemente clasice, toate combinate în stil contemporan pentru a obține formele necesare de limbaj sau concept muzical care corespunde cu cerințele publicului și totodată păstrându-și verticalitatea spirituală. Acest complex muzical generează cele mai variate sentimente și creează o atmosferă  în care toată lumea se poate regăsi.

 

Biletele pentru concertul de Crăciun al trupei Vali Boghean Band de la Cinema PRO pot fi achiziționate la prețuri ce variază în funcție de categoria de loc, astfel: Cat.III – 40 lei, Cat.II – 60 lei și Cat.I – 80 lei. Acestea sunt disponibile pe www.ticketnet.ro, www.bilet.ro, www.iabilet.ro și la casa de bilete Cinema PRO.

Cele mai citite

Marcel Ciolacu vrea să găsească o soluție cu ministrul Finanțelor pentru plata pensiilor înainte de Paști

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că, lunea viitoare, va avea o întâlnire cu ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, şi cu alţi miniştri pentru a discuta...

CSM a respins suspendarea judecătoarei Ancuța Popoviciu din funcție

Consiliul Superior al Magistraturii(CSM) a respins suspendarea Ancuței Popoviciu din funcţie, asa cum ceruse Inspecția Judiciară, potrivit europafm.ro. Săptămâna trecută, chiar judecătoarea ceruse să se...

Ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, a avut o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin

Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, a avut miercuri o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin, anunțul fiind făcut imediat după ce președintele...
Ultima oră
Pe aceeași temă