9 C
București
luni, 29 noiembrie 2021
AcasăCulturăCine a câștigat Globurile de Aur dintre platformele de streaming

Cine a câștigat Globurile de Aur dintre platformele de streaming

Netflix şi Walt Disney au fost marii învingători ai Globurilor de Aur, reuşind să câştige împreună 15 dintre premiile oferite în timpul ediţiei din 2021 a evenimentului, transmite Bloomberg.

Disney a reuşit să câştige premiul pentru cea mai bună dramă cu „Nomadland”, în timp ce Chloe Zhao a devenit a doua femeie care obţine premiul pentru cea mai bună regie.

În schimb, Netflix a dominat sectorul TV: „The Crown” şi „Queen’s Gambit” au câştigat unele dintre cele mai importante premii din cadrul ediţiei cu numărul 78 a Globurilor de Aur.

Cu un buget estimat la 240 de milioane de lire, „The Crown” a devenit recent unul dintre cele mai scumpe seriale din lume.

Supremaţia platformei de streaming nu a surprins analiştii, de vreme ce, în ultimul an, majoritatea cinematografelor au rămas închise, iar o bună parte din pelicule au fost transmise în mediul online.

Netflix a înregistrat în ultimul an o creştere de peste 20 de milioane de abonaţi şi ajunge în prezent la circa 204 milioane de clienţi. Între timp, Disney+, serviciu lansat în toamna lui 2019, a raportat un plus de 68 de milioane de abonaţi, atingând 94,9 milioane de clienţi la începutul lui 2021.

Iniţial, platforma intenţiona să atingă acest prag în 2024, iar acum compania crede că poate înregistra 230-260 de milioane de abonaţi în următorii trei ani.

Împreună, Walt Disney şi Netflix înregistrează o capitalizare bursieră de 581 de miliarde de dolari.

Cele mai citite

Accident cu șapte victime, între care trei minori, în Olt – VIDEO

Accident cu șapte victime, între care trei copii, într-o localitate din județul Olt. Potrivit polițiștilor, cinci victime ale accidentului au fost transportate la spital. Potrivit...

Ziua Națională în pandemie se va ține sub supravegherea medicului

Ziua Națională în pandemie va fi marcată cu măsuri speciale de protecție, decise la nivelul municipiului București și al fiecărui județ. Comitetul Municipiului Bucureşti pentru...

Campionii la rugby ai României sunt blocați în Africa de Sud

Campionii la rugby ai României sunt blocați în Africa de Sud, din cauza pandemiei de Covid. Din Africa de Sud trebuie repatriați 39 de români,...
Ultima oră
Pe aceeași temă