“Charleston”, povestea unui triunghi amoros absurd

Filmul de debut al regizorului Andrei Crețulescu, “Charleston”, cu o distribuție de zile mari, a avut premiera mondială în competiția oficială a Festivalului de Film de la Locarno, în august 2017. Din vară, filmul va ajunge și în cinematografele românești.

Maria Capelos 0 comentarii

Actualizat: 14.03.2018 - 11:59

Filmul a fost proiectat în cadrul festivalurilor de film de la Chicago, Varșovia, Braunschweig, Zagreb, Salonic, Cairo, Bilbao și Minsk, unde a și câștigat un premiu special din partea juriului „pentru că aduce o gură de aer proaspăt în cinema-ul românesc”. În Festivalul de la Locarno s-a organizat chiar o proiecție suplimentară. „Turneul festivalier 2018” a început în februarie, când filmul a fost prezentat în cadrul festivalului Travelling, de la Rennes, și continuă în martie/aprilie, când “Charleston”, va fi proiectat în cadrul competitiței festivalului Kino Pavasaris, de la Vilnius, ajuns la ediția cu numărul 23.

Un love story neconvențional

“Charleston”, e povestea dulce-amăruie a unui triunghi amoros absurd, „format” din doi bărbați și femeia pe care au pierdut-o amândoi, un love story neconvențional cu parfum retro, un cocktail pop condimentat cu umor negru, emoție, un soundtrack eclectic și chiar un intermezzo dansant.

La câteva săptămâni după moartea soției sale, Ioana, și în seara în care împlinește 42 de ani, Alexandru are parte de un „cadou” cel puțin bizar: vizita mai tânărului Sebastian, care pretinde că a fost iubitul Ioanei în ultimele cinci luni... mai mult sau mai puțin.

Personajelor le dau viață actorii Șerban Pavlu, Radu Iacoban, Ana Ciontea, Victor Rebengiuc, Ana Ularu, Dorian Boguță, Gabriela Popescu, Adrian Titieni, Andreea Vasile, Gavril Pătru, Gheorghe Ifrim, Lucian Ifrim, Sergiu Costache, Claudiu Dumitru, Letiția Vlădescu, Vlad Galer și Alina Berzunțeanu. Coloana sonoră a filmului conține piese interpretate de Get Well Soon, Dengue Fever, Pretties for You, Harlequin_Jack, Noir Désir și Pipe’s Not Dead.

Să sperăm că afirmația site-ul cineuropa.org „Mai rar un film românesc cu un asemenea potențial de public”, se va adeveri și în cinematografele românești.

Pentru că “Charleston” este, găsește publicația americană „Chicago Sun-Times”, “mai puțin cinic  decât filmele Noului Val Românesc și mai degrabă tandru.”. Iar unii critici au spus că filmul se poate povesti în aceeași măsură în care se poate dansa!

Din 8 iunie, filmul va fi lansat și în cinematografele din România.

 

 

 

Citește totul despre:

#film #charleston #lazi

Comentarii

loading...