5.4 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăCulturăCentenarul, marcat printr-o expoziție de fotografie la sediul ONU din New York

Centenarul, marcat printr-o expoziție de fotografie la sediul ONU din New York

Inaugurarea s-a făcut în prezența reprezentantului permanent al României la Naţiunile Unite, ambasadorul Ion Jinga, împreună cu directorul general al AGERPRES, Alexandru Giboi, şi preşedintele Adunării Generale a ONU, ministrul de externe al Slovaciei, Miroslav Lajcak.

În intervenţia sa, ambasadorul României la Naţiunile Unite a evocat momente marcante din istoria ţării noastre, reliefând importanţa aniversării Centenarului românesc în anul 2018 la sediul ONU, organizaţie ce rămâne un reper fundamental pentru promovarea obiectivelor de politică externă ale României.

“Privind fotografiile acestei expoziţii, retrăim o parte din istoria vibrantă a României din ultima sută de ani. Membru fondator al Ligii Naţiunilor în 1919, România a dovedit, după aderarea la ONU în 1955, un angajament pe termen lung pentru pace, justiţie internaţionale şi dezvoltare.

Acesta este, de altfel, şi motto-ul candidaturii României pentru un loc de membru nepermanent în Consiliul de Securitate al ONU, pentru perioada 2020-2021″, a spus Ion Jinga, citat într-un comunicat de presă dat publicităţii miercuri de Misiunea Permanentă a României pe lângă Naţiunile Unite.

Cele mai citite

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...
Ultima oră
Pe aceeași temă