Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Cele mai multe ediții succesive în primii 200 de ani de la apariție

„Sylva ­Sylvarum“ Astăzi, de la ora 18.30, la Humanitas Cișmigiu are loc o discuție despre noua traducere a cărții cu care a început cariera publică a științei moderne, “Sylva Sylvarum” sau “O istorie naturală în zece centurii” de Francis Bacon.

Maria Capelos 0 comentarii

Actualizat: 17.01.2018 - 18:51

Evenimentul de joi încheie workshopul „Francis Bacon’s Sylva Sylvarum: an exercise in philosophical translation“, care se desfășoară la București pe 17 și 18 ianuarie. Acest workshop este a patra întâlnire, după cele de la Princeton (2012), Paris (2014) și Berlin (2015), care reunește echipele franceză, britanică și română implicate în proiectele de editare a “Sylva Sylvarum”.

Publicat recent de Editura Humanitas, volumul este reprezentativ pentru teoria baconiană a comunicării cunoașterii și o parte importantă a marelui proiect de reformă a filozofiei naturale. Dintre scrierile lui Francis Bacon, aceasta a avut cele mai multe ediții succesive în primii 200 de ani de la apariție, în 1626. A fost, de asemenea, un succes remarcabil între intelectualii din generațiile următoare, cercetarea în multe domenii putându-și identifica începuturile în schimbarea de paradigmă baconiană.

Francis Bacon a fost unul dintre întemeietorii modernității europene. Proiectele sale de reformă filozofică, științifică și juridică au modelat decisiv Anglia secolelor XVII–XIX (ca și o bună parte a Europei moderne). În același timp (și poate tocmai de aceea), puțini gânditori ai modernității au avut parte de o receptare atât de eterogenă precum Francis Bacon. 

Citește totul despre:

#carte #lazi

Comentarii

loading...