7.9 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăCulturăCe mi-ar plăcea să fac pentru tot restul vieții mele fără să...

Ce mi-ar plăcea să fac pentru tot restul vieții mele fără să mă plictisesc?

Marţi, 3 Martie 2020, Conferinţele BookLand Evolution (ediția a 7a) demarează la București cu 7 speakeri excepționali. Înscrierile online au depășit deja așteptările, tinerii dorind să se lase inspirați de recomandările acestora în a-și îndeplini visul.

Sute de liceeni și studenți sunt așteptați marți, 3 Martie, în București la Teatrul Nottara – sala Horia Lovinescu (Bd. General Gh. Magheru nr. 20, sector 1), în intervalul orar 09:30-13:00, pentru a asculta și a interacționa cu profesionişti consacrați, veniți să-i încurajeze să îmbrățișeze educația și să-și alcătuiască un sistem corect de valori și referințe.

Conferințele BookLand Evolution din București (val primăvară) îi aduc în prim plan pe: Maia Morgenstern, Puya, Andreea Roşca, Raed Arafat, Liviu Mihaiu, Andrei Păunescu şi Gabriel Diaconu.

Maia Morgenstern – Actriţă: “De îndată ce am descoperit bucuria de a citi, de a învăța, de a afla lucruri noi, de a-mi imagina prin intermediul teatrului, prin intermediul filmelor și prin intermediul cărților, am învățat să mă bucur, să zbor, să plutesc, să înot, să plonjez în lumea culturii. Cultura înseamnă tot ce ne înconjoară!”

Puya – Interpret muzică hip-hop: “Dacă vrei să ai succes trebuie să gândești astfel: ‘Ce mi-ar face plăcere să fac pentru tot restul vieții mele fără să mă plictisesc?’. Mulți se uită la oamenii care au bani și vor să facă exact ce fac aceia, fără să se intereseze dacă jobul în sine le place sau nu / li se potrivește sau nu. Entuziasmul e motorul care te face să treci peste problemele oricărui început de drum. Știu că acum influencerii și influentatul sunt la modă dar experiența personală e cea mai importantă. E bine să greșești greșelile tale nu pe ale altora. ‘Greșeala’ are o conotație negativă când de fapt e calea spre învățare. Până și în Geneza scrie: ‘Dumnezeu a făcut lumea … a văzut că e bine și a continuat.’ A face, a observa și a trage o concluzie personală înseamnă, de fapt, învățare. Eu sunt produsul unui șir lung de greșeli pe care, bineînțeles, nu le știe nici dracu’ pentru că toți se concentrează doar pe succesul meu de acum. Iar asta e o greșeală :). Nu s-a întrebat nimeni oare ce făceau influencerii și speakerii motivaționali înainte să dea sfaturi? Oare au ascultat alți influenceri?”

Andreea Roşca – Jurnalist, Scriitor, Fondator The Vast&The Curious: “Dedicăm muncii o treime din viață. Dacă nu găsim ceva care ne interesează, de care ne pasă și la care putem fi buni, acestă treime poate fi un chin. Trebuie să continuăm să căutăm, să încercăm și să credem. Nu e un drum drept și nimeni în afară de noi nu poate ști mai bine ce este acel ceva.”

Raed Arafat – Secretar de Stat în Ministerul Afacerilor Interne, Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă: “Cred într-o temeinică pregătire și dedicare meseriei pe care vrei să o practici. Tinerii au nevoie de modele și de mentori care să-i atragă și să-i ghideze în evoluția lor, învățându-i cum să treacă peste lipsa de încredere în sine sau în viitor.”

Liviu Mihaiu – Director editorial: “La ora asta, a fi educat nu mai este o valoare în România, de aceea toţi oamenii instruiţi pleacă. Practic e cea mai mare criză a fondului în raport cu forma. Eu nu cred că ţara aceasta are viitor fără o investiţie masivă în educaţie.”

Andrei Păunescu – Muzician, Scriitor, Jurnalist, Cadru didactic şi Caricaturist: “Este căutată cartea, mai puțin căutată decât alte dăți, dar n-are cum să dispară bucuria de a avea în mână o carte cu foaia de hârtie, cu foşnetul ei şi cu independența pe care ți-o dă, pentru că unei cărți nu i se termină niciodată bateria, nu i se strică niciodată afişajul şi nu ți-o poate denatura nimeni prin tot felul de programe şi păcăleli informatice, aşa încât e mai puțin numeroasă decât în alte dăți, dar armata cărții rămâne în picioare.”

Gabriel Diaconu – Medic psihiatru, Rocker şi Scriitor: “Despre copii și adolescenți se scrie și se dezbate mult, mult mai mult decât se ascultă sau se observă. Să educi generațiile care vin e un deziderat care nu poate fi lăsat în seama unor oameni fără alfabetul necesar.”

Ȋn 2020 conferinţele poposesc în 25 oraşe, reunind 20,000 liceeni şi studenţi cu 200 speakeri și oferindu-le o oportunitate excelentă de dezvoltare prin discuții libere.

Intrarea este LIBERĂ! Însă orice donație pentru renovarea școlilor din mediul rural este apreciată!

https://book-land.ro/bucuresti1/

www.book-land.ro/conferinte, www.facebook.com/BookLandRomania, https://www.youtube.com/c/BookLandRomania

Sponsori: Nepi Rockcastle, Unicredit Consumer Financing, Wipro, Nuclearelectrica, Asevi, Deutsche Leasing, Borsec, Tipografia Real, Real Grup Invest, Ropeco, Gias Grafit XPS, Squarechem, Acma Business, Agrocomert Holding, Termizo XPS, ROEL, Metron Group, Gradinariu, Acces Financial Services, Genco’93, Oua De Tara, Vimetco Alum, Ainodekam Service Auto, High Tech Clima, TEVA, Dagmar, Still Romania, Bucur Obor, Porsche Finance Group Romania, Omnia Plast, GMP PR, Di Bas, Good Days Therapy, Tractor Proiect Comert, GSM Fit, Travel Free, F64 Studio, Serv Class, Comunitatea Musulmana Ahmadiyya, Stand For Development, Filip Spedition, All Cio Invest, Voest Alpine, Killer,

Cele mai citite

Seturi de mese si scaune pentru dining – cum alegi ceva potrivit pentru sufrageria ta

Seturile de mese și scaune sunt ideale pentru a fi poziționate într-un spațiu mare. Acestea sunt mari ca și volum și este nevoie de...

Echipa de robotică RO2D2 a Colegiului Național „ Mihai Viteazu” din Ploiești a luat titlul de vicecampioană mondială la Campionatul Mondial de Robotică de...

Echipa de robotică RO2D2 a Colegiului Național „ Mihai Viteazu” din Ploiești s-a încununat de succes, prin obținerea titlului de vicecampioni mondiali din cadrul...

De ce nu se creează efectul de campanie electorală?

Campania electorală s-a declanșat neoficial în România. Criza desemnării candidatului comun al coaliției PSD-PNL are efecte profunde. În această perioadă, se fac calibrări de...
Ultima oră
Pe aceeași temă