Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Scriitorul Mircea Micu a murit

Scriitorul Mircea Micu a murit, duminică, la vârsta de 73 de ani, au declarat, luni, pentru Mediafax, apropiaţi ai acestuia. Potrivit unor reprezentanţi ai Uniunii ...

Share

Rl online 0 comentarii

19.07.2010 - 13:24

Scriitorul Mircea Micu a murit, duminică, la vârsta de 73 de ani, au declarat, luni, pentru Mediafax, apropiaţi ai acestuia.

Potrivit unor reprezentanţi ai Uniunii Scriitorilor din România, trupul neînsufleţit al lui Mircea Micu va fi depus marţi la capela Crematoriului Vitan-Bârzeşti din Capitală, după care, la ora 14.00, va avea loc incinerarea.

Poet, prozator, dramaturg, Mircea Micu s-a născut la Vărşand, în judeţul Arad, pe 31 ianuarie 1937.

Mircea Micu este autorul a peste 35 de volume de proză, versuri, memorialistică, laureat al premiilor literare pentru proză, poezie şi dramaturgie ale Asociaţiei Scriitorilor din Bucureşti şi Academiei Române. Micu a fost, totodată, preşedintele Fundaţiei Internaţionale pentru Cultură, Artă şi Morală Civică "Mihai Eminescu".

Mircea Micu este, printre altele, autorul romanului "Patima", al volumului de versuri "Poeme pentru mama" şi al volumelor de memorialistică "Întâmplări cu scriitori". Parodist remarcabil, el şi-a adunat volumele tipărite în antologia "La munte şi la mare... parodii".

După 1990, Micu a fost redactor-şef al publicaţiei Viaţa Capitalei, director al revistei Românul, al ziarului Cronica Română şi redactor-şef al publicaţiei Literatorul. În anul 2007, el lansează primul volum de versuri, intitulat "Testament liric", cu ilustraţii de Florin Pucă. Micu a fost, de asemenea, realizator al emisiunilor de televiziune "Ateneul artelor" şi "Convorbiri duminicale".

Citește totul despre:

Comentarii

loading...