Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Saga familiei Borgia

Marţi, 3 decembrie, la ora 19.00, la Librăria Humanitas de la Cişmigiu vă puteţi întâlni cu Sarah Dunant, autoarea bestsellerului „Sânge şi splendoare“, un roman despre familia Borgia.   Sarah ...

Share

[email protected] 0 comentarii

02.12.2013 - 22:52
Marţi, 3 decembrie, la ora 19.00, la Librăria Humanitas de la Cişmigiu vă puteţi întâlni cu Sarah Dunant, autoarea bestsellerului „Sânge şi splendoare“, un roman despre familia Borgia.

 

Sarah Dunant este invitata celei de-a VI-a ediţii a Festivalului Internaţional de Literatură de la Bucureşti (FILB), care se desfăşoară între 4 şi 6 decembrie.

Romancieră, critic literar şi realizatoare de emisiuni radio-TV, Sarah Dunant este una dintre autoarele britanice care se bucură de un succes răsunător atât în Europa, cât şi în SUA. S-a născut în 1950 la Londra şi a studiat istoria la Newnham College, Cambridge. După absolvire, a lucrat o scurtă perioadă la BBC.

Înainte de a deveni scriitoare, a călătorit mai mulţi ani în Japonia, India, America Centrală şi de Sud. Între 1989 şi 1996 a realizat şi a prezentat emisiuni culturale pentru BBC Television, apoi pentru BBC Radio 3. În prezent, predă creative writing la Faber Academy din Londra. Colaborează cu recenzii la The Times, The Guardian şi The Independent on Sunday. După publicarea a două romane în colaborare, sub pseudonimul Peter Dunant, apărute în 1984 şi 1986, Sarah Dunant a scris zece romane şi a editat două volume de eseuri, dar faima internaţională i-au adus-o romanele istorice „Naşterea lui Venus“, „În compania curtezanei“ şi „Sacred Hearts“, traduse în peste treizeci de ţări.

Povestea

Noul său roman, „Sânge şi splendoare“, este saga legendarei familii catalane Borgia din Renaşterea italiană.

Spre sfârşitul secolului al XV-lea, frumuseţea şi prosperitatea Italiei sunt marcate de violenţă şi corupţie, mai cu seamă la Roma şi în sânul Bisericii Catolice. Cardinalul Rodrigo Borgia îşi foloseşte influenţa, cumpărându-i pe înalţii prelaţi, pentru a ajunge Papa Alexandru VI. Un papă spaniol într-un oraş italian e însă prilej de controverse şi conflicte pe care doar calităţile de excelent strateg şi diplomat ale lui Rodrigo Borgia le pot surmonta. Dacă familia Borgia e destinată să triumfe, acest charismatic politician cu un imens apetit pentru femei şi distracţii nu se va da în lături să-şi folosească propriii copii, pe Cesare şi Lucrezia, pentru a reuşi.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...