Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

O sută de copii din Capitală au citit împreună marţi, pentru accesul la lectură al celor de la sate

O sută de copii din Bucureşti au citit, marţi, de Ziua Internaţională a Cărţii, din volumele preferate, în cadrul campaniei "Cu o carte schimbă o viaţă", a fundaţiei World Vision Romania, ce îşi propune să ...

Share

Rl online 0 comentarii

23.04.2013 - 21:06

O sută de copii din Bucureşti au citit, marţi, de Ziua Internaţională a Cărţii, din volumele preferate, în cadrul campaniei "Cu o carte schimbă o viaţă", a fundaţiei World Vision Romania, ce îşi propune să strângă 15.000 de volume pentru elevii din mediul rural, potrivit Mediafax.

Cu ocazia Zilei Internaţionale a Cărţii (23 aprilie), fundaţia World Vision România a organizat un eveniment de conştientizare asupra accesului redus la lectură pentru copiii din mediul rural, informează organizaţia.

La eveniment au participat aproximativ 100 de copii din Bucureşti, în vârstă de 6 - 7 ani, precum şi voluntari ai organizaţiei. Aceştia au citit, în linişte, din cărţile preferate, pentru a trage un semnal de alarmă asupra accesului redus la lectură pentru copiii din comunităţile rurale defavorizate.

Acţiunea face parte din campania "Cu o carte schimbă o viaţă", prin care fundaţia intenţionează să doteze cu cărţi bibliotecile din 53 de comunităţi rurale defavorizate, unde 15.000 de copii nu au acces la cărţile necesare educaţiei lor, întrucât bibliotecile din cadrul şcolilor în care învaţă ei sunt slab dotate, iar lipsa resurselor materiale împiedică familiile să le cumpere măcar cărţile şcolare.

"În condiţiile în care mulţi copii din mediul rural nu au acess la cărţile copilăriei, se creează un dezechilibru între copiii de aceeaşi vârstă, doar pentru că unii trăiesc în mediul rural. Prin campania «Cu o carte schimbă o viaţă» promovăm şanse egale şi acces egal la resurse educaţionale pentru toţi copiii, astfel încât aceştia să poată beneficia de un start bun pentru viitor", a declarat Oana Şerban, PR & Communication Manager World Vision Romania.

Seria de evenimente organizate de World Vision România în cadrul Săptămânii Cărţii a debutat sâmbătă şi s-a bucurat de suportul actorilor Ada Condeescu şi Diana Dumitrescu şi scriitorilor Adina Rosetti, Marius Chivu şi Cezar Paul-Bădescu. Aceştia au citit copiilor prezenţi la eveniment fragmente din cărţile care le-au marcat copilăria. Actorii Dana Cavaleru şi Richard Bovnoczki au ales să susţină demersul World Vision printr-un moment de de pantomimă, fragment din spectacolul "Contraste", acesta fiind unul din cele mai aplaudate momente ale zilei. Au mai citit copiilor adunaţi în parc şi Ioana Stancescu, autoarea blogului asa-si-asa.ro, şi Andra Cărbunaru, reprezentant al Librăriei Bastilia.

Demersul World Vision România poate fi susţinut, până în data de 31 mai, atât prin donaţii financiare pe site-ul organizaţiei, în secţiunea dedicată campaniei, cât si prin donaţii de cărţi în librăriile partenere din Bucureşti - Cărtureşti (Verona, Muzeul Ţăranului Român, AFI Palace Cotroceni), Librăria "Mihai Eminescu" din Piaţa Universităţii şi Librăria Bastilia din Piaţa Romană - şi din ţară.

Până în prezent, s-au strâns 6.759 de cărţi, din cele 15.000, cu care organizaţia şi-a propus să completeze bibliotecile a 53 de şcoli din judeţele în carederulează activităţi şi proiecte - Iaşi, Vaslui, Ialomiţa, Vâlcea, Dolj, Cluj şi Constanţa.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...