Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Introducere în Zen

De curând a apărut la editura Trei volumul “Ce este Zen?”, avându-i ca autori pe Norman Fisher şi pe Susan Moon.

Share

[email protected] 0 comentarii

05.08.2016 - 13:00

De curând a apărut la editura Trei volumul “Ce este Zen?”, avându-i ca autori pe Norman Fisher şi pe Susan Moon.

 Cuvântul Zen înseamnă prezenţă, calm, simplitate, acceptare profundă şi trăirea deplină a momentului prezent. Toate acestea sunt valori ale practicii şi învăţăturilor budismului Zen.

Formatul tip „întrebări şi răspunsuri” face ca această introducere în Zen să fie uşor de înţeles şi de folosit ca referinţă, cititorul putând să găsească repede subiectul care-l preocupă. Datorită tonului relaxat şi ludic al cărţii, la finalul dialogurilor cititorul rămâne cu o bună educaţie elementară în Zen. Şi nu e vorba doar de istorie, teorie şi practică, ci şi de probleme contemporane, cum ar fi inegalitatea dintre sexe, chestiunile de etică sexuală şi tensiunile dintre tradiţiile asiatice şi realitatea americană modernă.

Zoketsu Norman Fischer este învăţător de Zen în linia lui Shunryu Suzuki şi Sojun Mel Weitsman. Poet renumit şi autor al multor cărţi, este fondatorul organizaţiei Everyday Zen, care înlesneşte unui mare număr de oameni din diferite medii sociale şi culturale accesul la învăţăturile Zen.

Susan Moon a lucrat timp de câţiva ani ca redactor al revistei de budism Turning Wheel. A scris mai multe cărţi şi este creatoarea personajului ficţional Tofu Roshi, învăţător Zen ale cărui rubrici de sfaturi i-au încântat pe cititorii americani timp de aproape treizeci de ani. 

Citește totul despre:

Comentarii

loading...