Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

În 2017, pe piaţa de literatură românească SF-urile revin în forță

Colecțiile deja cunoscute de la Nemira conțin atât continuări ale seriilor mult așteptate de cititori, cât și autori noi în portofoliu.

Share

Maria Capelos 0 comentarii

Actualizat: 18.01.2017 - 17:47

Colecțiile deja cunoscute de la Nemira conțin atât continuări ale seriilor mult așteptate de cititori, cât și autori noi în portofoliu. 

Volumul „Floarea albastră“, de Penelope Fitzgerald, un roman despre viața faimosului poet Novalis, deschide colecția „Babel“ de literatură străină. Colecția continuă cu „Zeii tangoului“, de Carolina De Robertis, o emoționantă poveste despre pasiunea pentru tango a unei tinere de 17 ani. 

Colecția „Yorick“ de arte ale spectacolului

Pasionații de teatru vor avea în acest an la dispoziție o traducere, în premieră în România, a cărții-canon despre teatru ca practică socială aparținând lui Augusto Boal, „Teatrul asupriților“. În -aceeași colecție va apărea o ediție nouă și adăugită a cărții lui Lucian Pintilie „Bricabrac“, un document extraordinar despre culisele teatrului și filmului, așa cum le-a trăit marele regizor român.

Colecția „Nautilus“ SF&F 

Seria îndrăgită „Outlander“, a Dianei Gabaldon, continuă cu romanele „Cercul de piatră“ și „Drums of Autumn“, iar legendarii frați Arkadi și Boris Strugațki revin cu „Lunea începe sâmbătă“ și „Picnic la marginea drumului“, nuvela care a stat la baza iconic-ului film al lui Andrei Tarkovski „Călăuza“. Seria „Pământul lung“, de Terry Prattchett și Stephen Baxter, continuă cu „The Long War“. Pericolele călătoriei în spațiu sunt prezente într-un space-opera de Alastair Reynolds, „Revelation Space“, iar tânărul scriitor israelian Lavie Tidhar vine cu un pasionant roman science-fiction despre călătoriile interstelare, „Central Station“. „Armada“, de Ernst Cline, autorul romanului-cult „Ready Player One“, descrie o invazie extraterestră ce poate fi oprită pe ritmuri de rock, cu multe referințe la francize SF îndrăgite, precum Star Wars și Star Trek.

Autorul Kim Stanley Robinson revine cu „Aurora“ la teme hard-SF, precum inteligența artificială și efectele călătoriei spațiale asupra oamenilor. Urmează o nouă ediție a povestirilor scrise de Ted Chiang, unul dintre cei mai apreciați scriitori de science-fiction din lume. Din volum face parte și „Povestea vieții tale“, care a inspirat filmul „Arrival“. Trilogia „Omul arămiu“, de Robin Hobb, se încheie cu romanul „Fool’s Fate“. În seria WITCHER, de Andrzej Sapkowski, apare a treia carte: romanul „Blood of Elves“. „Uprooted“, cel mai nou roman al lui Naomi Novik, câștigător al premiilor Nebula și Locus în 2016, ne introduce în lumea poveștilor slave, cu nenumărate referințe la basme europene cunoscute. Iubitorii de lumi fantastice vor putea citi „A natural history of dragons“, de Marie Brennan, o carte despre o lume în care dragonii sunt creaturi demult dispărute, iar o femeie de viță nobilă, zoolog specializat în dragoni, pornește într-o expediție ce ar putea schimba tot ceea ce se știe despre aceste creaturi.  

Citește totul despre:

Comentarii

loading...