5.9 C
București
marți, 26 martie 2024
AcasăSpecialCe au în comun Stalin, Îngerul Morţii şi OZN-ul de la Roswell

Ce au în comun Stalin, Îngerul Morţii şi OZN-ul de la Roswell

Prăbuşirea OZN-ului de la Roswell din 1947 a fost provocată, de fapt, de către Josef Stalin  şi un criminal nazist faimos. Cel puţin asta spune jurnalisa Annie Jacobsen în noua ei carte intitulată “Area 51:  Istoria necenzurată a celei mai secrete baze militare americane” prin paginile căreia autoarea şochează printr-o serie de teorii controversate, potrivit  Aol Weird News.

Sursele jurnalistei au fost nişte piloţi, ingineri şi militari pensionaţi care au lucrat în misterioasă bază din Nevada.  Aceştia nu au fost fericiţi când au văzut ce concluzii a tras  jurnalista: “Ne-a luat în totalitate  prin surpindere.”

Cu toate că existenţa Area 51 nu este recunoscută de către guvernul SUA, numeroase voci susţin că avioanele de spionaj U2 şi A-12, precum şi alte avioane de vânătoare, au fost testate la această bază  militară în timpul Războiului Rece.

De-a lungul timpului au circulat numeroase zvonuri conform cărora armata SUA testa acolo tehnologii extraterestre şi  examina rămăşiţele  unei nave prăbuşite lângă Roswell în 1947. 

Timp de mai bine de 60 de ani, povestea prăbuşirii OZN-ului în Roswell a fost discutată şi disecată în încercarea de a descoperi adevărul, Printre teoriile lansate până acum s-a aflat cea a unei nave extratereste, a unui balon meteorologic sau cea a programului de spionaj anti-sovietic.  Jacobsen duce teoria conspiraţiei la un alt nivel.

În cartea ei, jurnalista scrie că OZN-ul de la Roswell a fost , de fapt, o navă circulară construită de către sovietici care avea la bord un echipaj nazist format din tineri modificaţi chirurgical a căror  misiune  era să provoace haos în America.

O sursă anonimă i-a spus lui Jacobsen că Josef Stalin l-ar fi recrutat pe Îngerul Morţii, nazistul Josef Mengele, pentru a lua parte la un proiect menit să-i  înspăimânte  pe americani. Potrivit poveştii, Mengele, infamul doctor care făcea experimente pe copii în lagărele de concentrare naziste, a modificat chirurgical un grup de tineri pentru a-i face să arate ca extratereştrii.

Când nava, împreună cu pseudo-extratereştrii, s-a prăbuşit în New Mexico, legenda incidentului de la Roswell a luat naştere iar  OZN-ul  a fost luat de către trupele americane şi dus la baza Area 51 din Nevada pentru a fi examinat.  Sursa lui Jacobsen – un inginer care a lucrat pentru compania EG&G care oferă servicii de apărare armatei – spune că a examinat nava şi cadavrele de la Roswell când a sosit la Area 51, în 1951.

Barnes, un fost angajat al Area 51, spune că el împreună cu alţi membri ai Roadrunner Internationale au fost supăraţi când au citit despre  povestea navei sovieto-naziste .  El susţine că povestea nu este adevărată şi că nu ar  fi trebuit să fie inclusă în carte. “Cartea are câteva puncte forte, dar ultimul capitol distruge ceea ce ar fi putut fi un lucru bun”, a spus Barnes.

“Grupul nostru este cel care a lucrat la Area 51 în anii ‘50 şi ‘60”, a explicat  el, spunând că a lucrat în cadrul programelor U2 şi  A12

Orice legat de Area 51 era strict secret,
recunoaşte Barnes, spunând că grupul nu discuta despre munca lor în afara bazei. “Nu făceam referire la ea. Nimeni nu ştia că există. Soţiile noastre nu ştiau unde lucrăm sau cu ce ne  ocupăm”, a spus Barnes.

El a recunoscut că el împreună cu ceilalţi membri ai grupului s-au simţit trădaţi de către autoare.  “Noi am vorbit cu ea deoarece era o oportunitate de a ne spune poveştile, de dragul istoriei, a prietenilor şi a familiilor.  Când a adăugat ultimul capitol , a distrus scopul mărturiilor noastre”, a mărturisit Barnes.

Însă jurnalista îşi susţine teoriile din carte. “Susţin 100% toate cele scrise în carte. Dacă alţii nu vor să fie de acord, este problema lor”, a spus Jacobsen intr-un interviu acordat Aol Weird News.

De asemenea,  ei nu i s-a părut necesar să-i spună lui Barnes sau altcuiva despre capitol din carte care speculează legătura dintre prăbuşirea OZN-ului din Roswell şi forţele sovieto-naziste.

Potrivit lui Jacobsen, ar fi primit “mult sprijin din partea persoanelor citate în carte şi a fost descurajată numai de către trei surse”. Se pare că mulţi dintre foştii angajaţi ai Area 51 nu au nimic de obiectat în privinţa celor spuse de jurnalistă.

Totuşi, Barnes susţine că principala problemă este cea a cronologiei evenimentelor. Data prăbuşirii din Roswell este iulie 1947. Cu toate astea, Barnes, care a ajuns pentru prima dată la Area 51 în 1968, insistă că evenimentele  descrise de către Jacobsen şi sursa ei, care ar fi avut loc în 1951, nu sunt adevărate.

Dacă, totuşi, s-a întâmplat ceva la Area 51 în 1951, cu 17  ani înainte ca Barnes să înceapă să lucreze acolo, ar fi fost informat acesta de un astfel de eveniment? O mulţime de întrebări legate de Area 51  rămân, încă, fără răspuns.

Cele mai citite

Votul din Consiliul de Securitate al ONU ce cere în premieră o „ încetare imediată a focului în Gaza” a fost salutat pe plan...

Votul de luni asupra unei rezoluţii a Consiliului de Securitate al ONU care cere pentru prima dată "încetarea imediată a focului" în Fâşia Gaza,...

Cluburile participante în noul format al Champions League vor primi și mai mulți bani. Anunțul UEFA

UEFA le-a transmis federaţiilor membre şi cluburilor modul detaliat în care vor fi repartizaţi banii în viitoarea ediţie a Ligii Campionilor, care se va...

Ciolacu vede în capela de la Parlament un simbol al angajamentului nostru față de valorile naționale

Capela ortodoxă din Parlament nu este doar un loc de liniște și refugiu în fața provocărilor și tensiunilor zilnice, ci și un simbol al...
Ultima oră
Pe aceeași temă