8.7 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSpecialBOOKFEST 2011 - Concerte, spectacole şi mii de cărţi

BOOKFEST 2011 – Concerte, spectacole şi mii de cărţi

Salonul de Carte „Bookfest” are loc în 2011 ceva mai devreme ca de obicei. Deschis astăzi, târgul vă oferă, din nou, posibilitatea să beneficiaţi de reduceri semnificative la preţul de achiziţie, ceea ce, mai ales în această perioadă de criză, e foarte important. Pe lângă lansări, reduceri şi dezbateri, organizatorii au pregătit şi concerte sau spectacole de teatru.

La Bookfest 2011 concerte sunt în fiecare zi. Joi seara, de la 18.30, Mircea Tiberian alături de Luiza Zan şi Liviu Butoi vor prezenta proiectul „Fascinating Rhythms” – The George/Ira Gershwin Song Book. Sâmbătă, pe scena de la Bookfest vor veni, la ora 20.00, Mike Godoroja & Blue Spirit, care îi au ca invitaţi pe ţambalistul Marius Mihalache şi pe formaţia Trei Parale. Duminică, la ora 13.00, vin cei de la grupul Poesis, iar seara se va încheia cu un concert extraordinar al trupei Taxi. Acesta din urmă este programat la ora 20.00.

Pe lângă concerte, în pavilioanele Salonului de carte sau în grădină sunt programate şi spectacole de teatru şi dans. Tetrul Masca va juca spectacolul „Ex libris” joi şi vineri de la ora 18.00, iar Răzvan Mazilu şi Mona Petrică vor susţine un recital de dans, vineri, de la ora 12.00. Sâmbătă dimineaţa copiii sunt aşteptaţi să vizioneze „Prostia omenească”; iar vineri, de la 14.00, adulţii pot asista la comedia într-un act de Cehov „Cerere în căsătorie”, într-un spectacol cu Silviu Biriş, Cerasela Iosifescu si Ion Arcudeanu. În plus, copiii au spaţiul lor special amenajat. Zâne şi piraţi îi aşteaptă printre cărţi, jocuri şi jucării la „Clubul şoriceilor de bibliotecă”.

Desigur, evenimentele principale sunt cele editoriale: noutăţile, lansările şi dezbaterile literare. Iar cele peste 200 de edituri expozante oferă spre vânzare cărţi din toate domeniile. Ungaria, invitatul special al ediţiei 2011, a pregătit o serie de evenimente: discuţii cu cei mai importanţi scriitori maghiari a momentului, concerte şi altele.

Una dintre atracţiile editurii Polirom va fi, cu siguranţă, noul volum al lui Michel Houellbecq, unul dintre cei mai cunoscuţi şi controversaţi scriitori francezi contemporani. Cel mai recent volum al său, „Harta şi teritoriul”, a primit în 2010 Premiul Goncourt şi a fost recent publicat şi în limba română. Printre noutăţile de la Polirom se numără şi „Integrala prozei scurte” de Samuel Beckett, Saul Bellow şi John Cheever, lansarea seriilor de autor Gellu Naum şi Marta Petreu, o întâlnire cu istoricul polonez Adam Burakowski, care va lansa ediţia în limba română a volumului „Dictatura lui Nicolae Ceauşescu. Geniul Carpaţilor”. Tot la Polirom apare şi o nouă carte de Mihaela Rădulescu.

Humanitas lansează, printre altele, volumul de memorialistică al actorului Valentin Uritescu „Aşa sunt eu prost. Fragmente autobiografice”, jurnalul lui Mircea Cărtărescu „Zen. 2004-2010″, un nou volum al Hertei Müller „Omul este un fazan pe lume”, serii de autor pentru Amos Oz şi Fernando Pessoa.

Curtea Veche publică mulţi dintre scriitorii maghiari care vor fi prezenţi la târg, iar Editura All anunţă că aduce în România cartea care va atinge succesul lui Harry Potter, seria „Oksa Pollock”. La Editura Paralela 45 se lucrează la o serie care va cuprinde textele poeţilor laureaţi de-a lungul timpului cu Premiul Naţional de Poezie „Mihai Eminescu”. Între aceştia se regăsesc Ana Blandiana, Angela Marinescu, Emil Brumaru, Gellu Naum, Şerban Foarţă, Ştefan Augustin Doinaş. Tot la capitolul poezie, editura publică o serie aniversară dedicată poetului şi traducătorului Mircea Ivănescu.

Printre alte titluri interesante care vor fi lansate la târg se numără „Dicţionarul de mitologie greco- romană”, publicat de Corint şi coordonat de Zoe Petre, studiul „Benzile desenate şi canonul postmodern” de Ion Manolescu, publicat de Cartea Românească; noutăţi în colecţia SF şi Fantasy de la Nemira, între care noi volume de Stephen King şi Robin Hobb; „Rahova, Ferentari, o istorie” de istoricul Adrian Majuru, publicată de Editura Subiectiv, volumul 4 din „Istoria cinematografiei în capodopere” de Tudor Caranfil, publicat de Polirom, audiobook-ul „Sherban Lupu, arta lăutarilor – izvor al violonisticii moderne”, scos de Editura Casa Radio. Vineri de la ora 18.00, Lenny Ravich va fi prezent la standul Editurii Herald pentru a participa la lansarea „Terapiei prin râs”.

Deschis miercuri, Salonul de Carte „Bookfest” îşi aşteaptă vizitatorii până duminică 29 mai. Târgul are loc în pavilioanele C1, C2, C4, C5, C6 ale Complexului Expoziţional Romexpo. Programul de vizitare este 10.00 – 22.00, iar accesul este gratuit.

 

Cele mai citite

Celebra TikTokeriță Eva Evans a murit la doar 29 de ani

Eva Evans, celebra TikTokeriță și vedetă în ascensiune a scenei rețelelor de socializare, a murit tragic la vârsta de 29 de ani. Vestea a...

“Biblioteca din autobuz”. Unde și când va fi disponibilă noua opțiune din transportul în comun

Veste minunată pentru locuitorii din Târgu Mureș! În Săptămâna Națională a Bibliotecilor, Biblioteca Județeană Mureș vine cu o inițiativă inovatoare - "Biblioteca din autobuz"....

Dan Barna: „PNL-ul a murit sufocat de Iohannis cu perna pe gură şi aruncat sub patul PSD”

Vicepreşedintele USR Dan Barna a afirmat, luni, la Ploieşti, că PNL-ul pe care îl ştiau cei care credeau în democraţie şi în drumul european...
Ultima oră
Pe aceeași temă