9.9 C
București
luni, 22 aprilie 2024
AcasăSpecialAutorii israelieni au avut succes la Bookfest

Autorii israelieni au avut succes la Bookfest

Cărţile autorilor israelieni prezenţi la ediţia din acest an a Bookfest se află în topul celor mai bine vândute titluri ale salonului de carte, conform datelor primite de la editurile partenere.

„Durere“, cea mai recentă traducere în limba română din opera Zeruyei Shalev, se află în fruntea clasamentului celor mai bine vândute titluri de ficţiune de la Polirom. Zeruya Shalev s-a întâlnit cu cititorii români în cea de-a doua zi a Bookfest 2016, acesta fiind unul dintre cele mai reuşite evenimente organizate de ţara invitată, Israel.

Cel mai bine vândut titlu de ficţiune din oferta Editurii Humanitas Fiction este, de asemenea, o carte semnată de un autor israelian: este vorba despre romanul „Iuda“ de Amos Oz.  Roman al devenirii și o sofisticată poveste de iubire, „Iuda“ repune în discuție, din perspectivă etică, politică și istorică, figura trădătorului și conceptul de trădare.

Şi „Evreii și cuvintele“, cartea semnată de Amos Oz împreună cu fiica sa cea mare, Fania Oz-Salzberger, unul dintre oaspeţii de onoare ai Bookfest 2016, se numără în topul celor mai bine vândute 5 titluri ale Editurii Humanitas Fiction. Fania Oz-Salzberger a participat la Bookfest la nu mai puţin de 3 evenimente.

Singura traducere din opera lui Meir Shalev, „Roman rusesc“, o carte care se află în topul celor mai bine vândute 5 cărţi israeliene ale tuturor timpurilor, s-a bucurat de reacţii entuziaste din partea cititorilor şi la Bookfest. Meir Shalev, considerat unul dintre cei mai apreciați prozatori israelieni ai momentului și un reputat jurnalist s-a întâlnit cu cititorii prezenţi la Bookfest.  În topul celor mai bine vândute romane poliţiste ale Editurii Trei se află şi romanul semnat de Dror Mishani, “Dispariţia“, un roman poliţist israelian de excepţie.

Cele mai citite

Simona Halep s-a retras oficial de la Madrid! „Experienţa îmi spune să nu mă grăbesc”

Simona Halep a anunţat că s-a retras de la turneul WTA 1.000 de la Madrid, care va avea loc în perioada 23 aprilie-5 mai. „Din...

Robe, toci și eșarfe – accesoriile perfecte pentru a-ți completa ținuta de absolvire

Fie că ești în clasa a XII-a sau în ultimul an de facultate, absolvirea este un moment special. Este un moment unic care marchează...

Ministrul Andrei Spînu, din echipa Maiei Sandu, îi acuză de trădare pe politicienii care s-au dus la Moscova

Andrei Spînu, ministrul Infrastructurii al Republicii Moldova, îi acuză de trădare pe acei politicieni care și-au ținut congresul la Moscova. Înainte să fie numit ministru,...
Ultima oră
Pe aceeași temă