10.3 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăCulturăCălătoria conştienţei - noi perspective asupra morţii

Călătoria conştienţei – noi perspective asupra morţii

Editura Herald şi Librăria Cărtureşti Verona din Bucureşti (Strada Pictor Arthur Verona nr. 13-15​) au plăcerea să vă invite miercuri, 12 septembrie 2018, ora 18.30, la evenimentul Călătoria conştienţei – noi perspective asupra morţii, eveniment cultural ce se înscrie în seria întâlnirilor cu cititorii din cadrul campaniei „Te aşteptăm în librărie” organizată şi în acest an de către Editura Herald.

Prin intermediul cărţii “Introducere în psihotanatologie” vom încerca, alături de invitaţii noştri, să găsim posibile răspunsuri la întrebări esenţiale care au frământat omenirea de-a lungul istoriei,  precum:

 

Cum este privită moartea în marile tradiţii spirituale ale omenirii?

De unde venim și încotro ne îndreptăm?

Cum ne putem pregăti pentru a muri?

Putem scăpa de teama iminentă de moarte prin înţelegerea acestui proces?

Cum putem verifica dacă experiențele la graniţa morţii sunt reale?

 

Ultimele cercetări ştiinţifice în domeniu şi studiile de caz reprezintă mărturii concludente în ceea ce priveşte paradigma vieţii după moarte.

 

Vom discuta pe marginea cărţii „Introducere în psihotanatologie” de Ionel Mohîrţă, volum apărut în colecţia Confluenţe la Editura Herald.  alături de invitaţii noștri: Lavinia Bârlogeanu (prof. univ. dr. la Facultatea de Psihologie a Universităţii Bucureşti), Dumitru Constantin Dulcan (prof. univ. dr.), Ion Mînzat  (prof. univ. dr.), Ionel Mohîrţă (prof. univ. dr.), specialişti care vor împărtăşi publicului bucureștean informaţii foarte utile regăsite în paginile cărţii Introducere in psihotanatologie, dar şi exemple din cazuistica şi bogata lor experienţă profesională.

 

Ionel Mohîrță este psihosociolog român, fondatorul Psihologiei Sonoluminice și Terapiei Sonoluminice. A făcut studii de psihologie la București, este Doctor în Psihologie, Conferențiar universitar la Universitatea „Danubius”din Galați, Vicepreședinte al Asociației Europene de Psihologie Transpersonală, Director al Asociației Române de Psihologie Transpersonală și Redactor al Jurnalului de psihologie transpersonală. Este psihoterapeut transpersonal specialist și psiholog clinician. Specialist în tehnici de regresie, în resuscitare cardiorespiratorie, procesul memoriei adânci, alchimie internă taoistă, în analiza și sinteza informației, în gândire critică și respirație Pneuma, este interesat de psihotanatologie și, concomitent, de cercetarea experimentală și teoretică.

 

Lavinia Bârlogeanu este absolventă a Facultăţii de Filosofie din cadrul Universităţii Bucureşti; doctor în ştiintele Educaţiei.

 

Dumitru Constantin Dulcan este medic neurolog şi psihiatru, cercetător în domeniul conştiinţei, cunoscut în special pentru lucrarea Inteligența materiei.

 

Ion Mînzat este  fondatorul Psihologiei Sinergetice, preşedintele Asociaţiei de Psihologie Transpersonală din România

Cele mai citite

Taiwanul anunță că a detectat 21 de avioane militare chineze în jurul insulei

21 de avioane militare chineze au fost detectate în jurul Insulei Taiwan începând cu ora locală 8:15 (0:15 GMT), a anunţat sâmbătă Ministerul Apărării...

Rusia – Ucraina, ziua 766: Doi morți într-un atac cu drone asupra regiunii Belgorod

Un atac ucrainean cu dronă a făcut doi morţi în regiunea rusă de frontieră Belgorod, în vestul ţării, a informat guvernatorul local, în această...

Taiwanul anunță că a detectat 21 de avioane militare chineze în jurul insulei

21 de avioane militare chineze au fost detectate în jurul Insulei Taiwan începând cu ora locală 8:15 (0:15 GMT), a anunţat sâmbătă Ministerul Apărării...
Ultima oră
Pe aceeași temă