Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Braşov: Cetatea Râşnov va putea fi vizitată gratuit miercuri

Cetatea Râşnov, unul dintre cele mai vizitate obiective turistice din judeţul Braşov, va putea fi vizitată gratuit, miercuri, când Primăria oraşului organizează Ziua Porţilor Deschise.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 03.07.2018 - 10:25

Potrivit unui comunicat de presă al Primăriei Râşnov, pe 4 iulie se împlinesc 10 ani de când Cetatea a fost recuperată de la fostul proprietar şi a intrat în administrarea autorităţilor locale.

De-a lungul celor 10 ani, de când monumentul a trecut în administrarea primăriei, Cetatea Medievală a devenit unul dintre punctele de atracţie turistică din întreg judeţul. Numai anul trecut, 420.000 de turişti au trecut pragul obiectivului turistic. Acest număr de vizitatori a fost în creştere de la an la an, numărul turiştilor fiind tot mai mare. Cei mai mulţi vizitatori se înregistrează în lunile iulie, august şi prima parte a lunii septembrie, când în cetate se desfăşoară mai multe festivaluri şi manifestări culturale, menţionează documentul citat.

Cetatea Râşnov este cea mai cunoscută şi mai bine păstrată cetate ţărănească din Transilvania. Prima menţiune documentară datează din anul 1335 când, fiind puternic fortificată, a rezistat unei mari năvăliri tătare. Dar Cetatea exista din timpul şederii cavalerilor teutoni în Ţara Bârsei (1211-1225), când au fost aduşi primii colonişti saşi, aşezaţi alături de românii băştinaşi. Cetatea a rezistat şi în faţa armatelor otomane, care intrau în Transilvania prin Pasul Bran, în secolul al XV-lea, potrivit istoricilor.

Comentarii

loading...