25.2 C
București
luni, 27 septembrie 2021

BNR: Monedă dedicată generalului Ioan Dragalina

Aversul monedei redă monumentul dedicat generalului Ioan Dragalina de la Caransebeş, locul de naştere al generalului, inscripţia în arc de cerc „ROMANIA”, valoarea nominală „100 LEI”, stema României şi anul de emisiune „2020”.

Reversul monedei prezintă portretul şi numele generalului Ioan Dragalina şi anii între care a trăit acesta „1860 – 1916”.

Monedele din aur, ambalate în capsule de metacrilat transparent, vor fi însoţite de broşuri de prezentare redactate în limbile română, engleză şi franceză. Broşurile includ certificatul de autenticitate al emisiunii, pe care se găsesc semnăturile guvernatorului BNR şi casierului central.

Tirajul maxim pentru moneda din aur este de 500 piese. Preţul de vânzare pentru moneda din aur este de 2.300 de lei, exclusiv TVA, inclusiv broşura de prezentare. 

Monedele din aur cu tema 160 de ani de la naşterea generalului Ioan Dragalina au putere circulatorie pe teritoriul României.

Lansarea în circuitul numismatic a monedelor din aur cu tema 160 de ani de la naşterea generalului Ioan Dragalina se realizează prin sucursalele regionale Bucureşti, Cluj, Constanţa, Dolj, Iaşi şi Timiş ale Băncii Naţionale a României. 

Ultima oră
Pe aceeași temă