13.8 C
București
luni, 27 septembrie 2021

Mihail Barîşnikov, unul dintre cei mai mari dansatori din lume, şi-a adus la Sibiu fiul, la FITS

„Vă mulţumesc. (…) Este o mare onoare să o cunosc pe Isabelle Huppert, nu doar să primesc o placă pe un pavaj. (…) Arta este foarte importantă. (…) A fost o adevărată plăcere să fiu alături de fiul meu în sală, care mi-a spus: ‘Tată, ce frumos este la Sibiu!'”, a spus Mihail Barîşnikov, sâmbătă seara, în timpul Galei Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu (FITS), informează Agerpres.

Barîşnikov a vizionat sâmbătă, la FITS, două spectacole: „Ravel – Bolero: Cântecul dansului” şi „Bunicuţe dansatoare”.

Mihail Barîşnikov este considerat unul dintre cei mai importanţi dansatori ai secolului XX, uimind publicul cu aptitudinile sale fizice şi tehnice şi cu expresivitatea sa.

Cunoscând faima ca dansator de balet clasic, Baryshnikov şi-a urmat pasiunea pentru dans timp de peste 50 de ani, lucrând cu diverse discipline ale dansului.

În continuare atinge cele mai înalte niveluri de excelenţă artistică în multiple domenii – teatru, televiziune, film şi fotografie. În prezent, realizează un turneu cu producţia „Brodsky/Barîşnikov”, one-man show regizat de Alvis Hermanis, prezentat cu un mare succes şi la FITS 2017.

FITS este cel mai important festival al artelor spectacolului din România şi unul dintre cele mai mari din lume. Festivalul se va încheia duminică seara. Timp de zece zile a reunit zeci de mii de spectatori, peste 3.000 de artişti şi mai mult de 500 de spectacole din toată lumea.

Ultima oră
Pe aceeași temă