Filarmonica "Banatul" (Foto: Facebook)

Artiști români în carantină, după ce au avut spectacole în zona lovită de virusul ucigaș din China

18 membri ai Filarmonicii "Banatul" din Timișoara sunt în carantină, după ce s-au întors dintr-un turneu susținut în China.

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 23.01.2020 - 09:56

18 muzicieni ai Filarmonicii "Banatul" din Timişoara sunt ținuți în carantină și vor rămâne acasă zece zile, fără a susține concerte în această perioadă, anunță TVR.

Măsura preventivă de ținere în carantină a fost impusă după ce Filarmonica din Timișoara a avut un turneu în China și a concertat în orașul Wuhan, afectat de virusul ucigaș. Spectacolele s-ar fi desfășurat înainte de declanșarea oficială a epidemiei.

La finalizarea turneului, artiștii din Timișoara au ajuns cu avionul de la Wuhan la Beijing, iar de acolo au fost îmbarcați într-o altă cursă aeriană, spre Germania și, de acolo, spre România. 

Cu privire la situația din China, Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a solicitat informaţii suplimentare privind testele de laborator efectuate şi diferitele diagnostice luate în considerare şi monitorizează atent situaţia. 

OMS nu are recomandări specifice pentru cei care călătoresc. În cazul simptomelor care sugerează afecţiuni respiratorii, fie în timpul călătoriei sau după, călătorii sunt încurajaţi să solicite asistenţă medicală.

De-a lungul anului 2019, peste 60.000 de turiști au folosit curse aeriene care au decolat sau au aterizat pe aeroportul din Wuhan.

Comentarii