10.4 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSpecialUn student la Electronica va canta cu Al Di Meola

Un student la Electronica va canta cu Al Di Meola

Alexandru Cotoi, un tanar de 23 de ani, student in anul V la Facultatea de Electronica si Telecomunicatii din Bucuresti, este cel care va avea sansa de a canta alaturi de celebrul chitarist Al Di Meola, in cadrul concertului din aceasta seara de la Sala Palatului. Aceasta oportunitate a fost castigata de Alexandru Cotoi in urma unui concurs organizat in vederea concertului. Concurentii a trebuit sa interpreteze o melodie din repertoriul chitaristului si sa trimita inregistrarea prin e-mail, castigatorul fiind desemnat chiar de artist. Melodia cu care Alexandru Cotoi a participat la concurs se numeste "Mediterranean Sundance". "Alex a dat dovada de o interpretare de calitate, apropiata de ceea ce Al Di Meola asteapta de la un chitarist care viseaza sa i se alature pe scena", a declarat pentru "Romania libera" Roxana Bichis, PR-ul evenimentului. Alex a inceput studiul chitarii la varsta de 14 ani.

 

"Initial, am inceput mai usor, cu chitara acustica, apoi am primit o chitara electrica de la ai mei si am inceput sa dezvolt o pasiune din ce in ce mai mare pentru instrument. Timp de 2 ani am avut un profesor de chitara extraordinar, Alexandru Avramovici, si am mai avut cateva sedinte si cu chitaristul de jazz din Romania Sorin Romanescu", povesteste Alex. Catre sfarsitul liceului, l-a descoperit pe Al Di Meola. "M-a fascinat abordarea lui in special din punct de vedere ritmic. Apoi, in mod firesc, am fost atras de tehnica lui iesita din comun si demna de invidiat. Liniile din cauza din piesele lui imi sunt si acum dificil de retinut datorita complexitatii lor ritmice si a relatiei lor cu armonia", spune tanarul.

Alex Cotoi: "Este si o povara foarte mare, pentru ca, practic, mi se va da un test foarte important de viata"
Cand s-a inscris la concurs, avea deja ceva experienta in domeniu. Alex lucreaza cu Andrei Tudor, cu care a avut o serie de proiecte (Megastar, Love Runs Free, Symphonic Proms la Ateneul Roman). A colaborat cu Big Bandul Radio (festivalurile Mamaia 2007 si George Grigoriu 2007-2008), cu Orchestra Nationala Radio (opera "Mass" de Bernstein, in cadrul Festivalului "George Enescu" din 2007). A colaborat cu nume mari, precum Aura Urziceanu, Paula Seling, Marcel Pavel, Nico, Mihai Traistariu si multi altii. Cu toate acestea, cand a fost anuntat ca va fi pe scena alaturi de Al Di Meola, pentru o scurta interpretare, lui Alex nu i-a venit sa creada: "Faptul ca o sa cant cu el e un vis devenit realitate si, in acelasi timp, o povara foarte mare, pentru ca, practic, mi se va da un test foarte important de viata. Numai un chitarist serios poate intelege cat de coplesitor este evenimentul", spune Alex Cotoi.
La concurs au participat 10 concurenti. "Al Di Meola a fost placut surprins de talentul tinerilor din tara noastra si de faptul ca iubesc chitara", a mai spus Roxana Bichis.

» Al Di meola – Un maestru
Al Di Meola este unul dintre cei mai proeminenti virtuozi ai jazzului contemporan. Artistul a explorat o varietate mare de stiluri, dar este remarcabil pentru lucrarile sale de jazz cu influente din ritmurile latino. Este detinatorul celor mai prestigioase premii pentru chitara din lume acordate vreodata unui chitarist de catre cea mai bine cotata revista de specialitate, "Guitar Player Magazine".
Cu 21 de albume si nenumarate premii, printre care 3 discuri de aur, Al Di Meola a cantat alaturi de nume precum Chick Corea, Luciano Pavarotti, Paco de Lucia, Phil Collins, Santana, John McLaughlin, Jimmy Page, Stevie Wonder, Jean Luc Ponty si multi altii.

Cele mai citite

Fotografie emoționantă cu legenda Alain Delon. Cum arată actorul în vârstă de 88 de ani

Pe Instagram, Anouchka Delon a împărtășit o poză cu tatăl ei, Alain Delon, și a menționat că a făcut acest lucru cu consimțământul acestuia....

De ce nu se creează efectul de campanie electorală?

Campania electorală s-a declanșat neoficial în România. Criza desemnării candidatului comun al coaliției PSD-PNL are efecte profunde. În această perioadă, se fac calibrări de...

Parlamentul UE aprobă interzicerea produselor fabricate prin muncă forțată

Parlamentul European a aprobat normele care interzic în UE vânzarea, importul și exportul de bunuri fabricate prin muncă forțată, scrie Reuters. Măsura a fost impusă...
Ultima oră
Pe aceeași temă