Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Traducatorii lui M. Sorescu - cei mai buni

Poetry Society London si Fundatia "Ion Ratiu" din Marea Britanie au anuntat recent castigatorul Premiului pentru traducerea poeziei europene "Corneliu M. Popescu", intr-o ceremonie care s-a tinut la Colegiul Goodenough din Londra. Juriul, format ...

Share

Rl online 0 comentarii

13.09.2005 - 00:00
Poetry Society London si Fundatia "Ion Ratiu" din Marea Britanie au anuntat recent castigatorul Premiului pentru traducerea poeziei europene "Corneliu M. Popescu", intr-o ceremonie care s-a tinut la Colegiul Goodenough din Londra. Juriul, format anul acesta din scriitorii Alan Brownjohn si Mike Phillips, a ales volumul "The Bridge" de Marin Sorescu, tradus de Adam J. Sorkin si Lidia Vianu si publicat la Bloodaxe Books. Premiul valoreaza 1.500 de lire sterline si se acorda o data la doi ani. Au concurat nu mai putin de 72 de volume de traduceri de poezie europeana, printre care si volumul poetei Carmen Firan, "Desperate Conquests", tradus de Julian Semilian si aparut la editura ICR. Dupa ce doi poeti si doi traducatori care concurasera la Premiul "Corneliu M. Popescu" au citit din poemele scrise/traduse de ei, a venit randul lui Adam J. Sorkin sa prezinte volumul lui Marin Sorescu, "The Bridge". Adam J. Sorkin a facut apoi o lectura din poemele lui Sorescu in engleza. Alan Brownjohn a vorbit, in final, despre personalitatea marelui poet roman. Adam J. Sorkin si Lidia Vianu se adauga pe lista celor care au primit Premiul "Corneliu M. Popescu": Tony Harrison, Ewald Osers, Francis Jones, David Constantine.

Citește totul despre:

Comentarii