14.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialSteven Seagal da lectii antidrog liceenilor romani

Steven Seagal da lectii antidrog liceenilor romani

Actorul american filmeaza in Romania un lungmetraj despre mafie si droguri.

Actorul Steven Seagal le-a recomandat ieri elevilor de la Colegiul "I.L. Caragiale" din Bucuresti sa nu consume droguri. Intr-o intalnire care nu a durat mai mult de 40 de minute, intr-o sala de festivitati mica, dar arhiplina cu liceeni, americanul le-a spus acestora ca au doua optiuni in legatura cu narcoticele: fie se feresc de ele, fie consuma si mor sau ajung in inchisoare. "Drogurile nu-ti distrug doar viata ta, ci si a familiei tale. Daca vrei in viitor sa ajungi cineva si sa ai grija de familia ta, atunci nu te apuca de droguri", i-a sfatuit actorul pe adolescentii prezenti in sala.
Intalnirea a fost organizata de Agentia Nationala Antidrog (ANA), Brigada Internationala Antidrog, in colaborare cu Steven Seagal, in cadrul unei campanii de informare si prevenire asupra consumului de droguri initiata in 2005. In acel an, actorul american a mai participat la Sala Palatului din Capitala la o intalnire cu elevii de gimnaziu. "Iar domnul Seagal ne-a promis ca va reveni poate chiar anul acesta sa se intalneasca si cu studentii", a afirmat seful ANA, chestorul Pavel Abraham.

Steven Seagal, cu ochelari
Asteptarea actorului a fost lunga si, spre dezamagirea elevilor, intalnirea prea scurta. Organizatorii i-au chemat in sala inca de la ora 12.00, dar Seagal a sosit abia pe la 13.10. A fost intampinat de un comitet de primire, format din profesori, elevi, femei de serviciu si zeci de jurnalisti, aplaudat si dus la tribuna. Pavel Abraham l-a laudat cat a putut, in limba romana. "Aveti in fata un model de succes. Un brav politist la origine, un bun actor si un regizor excelent, care s-a dedicat luptei impotriva raului", a plusat acesta. Apoi "domnul Seagal" le-a vorbit adolescentilor: "Nu e important in viata sa fii lider sau seful clasei. E important sa fii un om bun. Eu nu am furat, nu am mintit si nu am folosit droguri niciodata".
Apoi, si-a exprimat dorinta ca sedinta sa fie interactiva si le-a cerut elevilor sa-i puna intrebari. Aici a intervenit Pavel Abraham, care l-a informat pe american ca exista o lista scrisa cu zece intrebari "de la elevi", deja traduse in engleza "pentru a economisi timp". Steven Seagal si-a pus ochelarii, apoi le-a raspuns pe rand. Pe langa cele gata pregatite, adolescentii au mai apucat sa adauge in direct numai doua. "In America, avem o metoda numita interventie. Un om care se drogheaza este luat cu forta si bagat intr-un spital, pentru dezintoxicare. Ar trebui facuta asa o solutie si in Romania", a fost raspunsul la intrebarea cum poate fi salvata de droguri o persoana deja dependenta. La final, Steven Seagal a plecat fara sa mai dea autografe elevilor, desi chestorul Pavel Abraham le promisese tinerilor ca le va da.
Steven Seagal le-a spus elevilor de la Colegiul "I.L. Caragiale" ca in prezent face un film in Romania, dupa care va merge sa filmeze unul in Canada. "Este vorba despre un conflict intre mafia chineza si cea mexicana, pe niste bijuterii si droguri pierdute", le-a povestit actorul american.


MINUS
» Prieten cu Nicu Gheara

Atunci cand nu joaca in filme sau lupta impotriva drogurilor, Steven Seagal este prieten cu Nicu Gheara, un personaj controversat in Romania, potrivit relatarilor presei. De altfel, Nicu Gheara si-a publicat o poza cu Steven Seagal chiar pe propriul sau cont de Internet hi5. Conform publicatiei CANCAN, actorul american a participat chiar luna aceasta la o petrecere organizata pentru Nicu Gheara de ziua lui. "De multi ani, Nicu se numara printre cei mai buni prieteni ai mei. Am venit in Romania special pentru el, pentru ca am vrut sa-i fac o surpriza de ziua sa de nastere. Din diferite motive, ne-am vazut mai mult pe fuga pana acum, asa ca am decis sa-l invit la acest restaurant pentru a putea sta mai mult de vorba", a declarat Steven Seagal pentru respectivul cotidian. Presa romaneasca a legat numele lui Nicu Gheara de legaturi cu mafia chinezeasca care actioneaza in angroul Europa, dar si de personaje dubioase din lumea interlopa occidentala.

Cele mai citite

VIDEO. Caz halucinant la Sibiu. Bolid de zeci de mii de euro, dar fură 20 de lei dintr-o cofetărie

Proprietarul unui lanț de cofetării din zona Sibiului a luat măsuri în urma unei creșteri a furturilor și a instalat camere de supraveghere în...

Lion Capital și Bursa Română de Mărfuri inventează motive pentru a nu plăti dividende. Acționarii societăților controlate de Bogdan Drăgoi și Gabriel Purice, nemulțumiți

Numeroși acționari ai Lion Capital, fosta SIF Banat-Crișana, sunt nemulțumiți că societatea condusă de fostul ministru de finanțe Bogdan Drăgoi nu plătește dividende. O...

Rusia – Ucraina, ziua 765: G7 se angajează să întărească apărarea aeriană a Kievului

Miniştrii de Externe ai statelor din G7 s-au angajat astăzi "să întărească mijloacele de apărare aeriană ale Ucrainei" împotriva atacurilor Rusiei, informează AFP.În comunicatul...
Ultima oră
Pe aceeași temă