Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Stela Popescu, decorată cu Ordinul Naţional "Steaua României", la cea de-a 80-a aniversare

Actriţa Stela Popescu a fost decorată, luni, de preşedintele Klaus Iohannis cu Ordinul Naţional "Steaua României", distincţie ce a fost acordată la cea de-a 80-a aniversare a actriţei.

Share

Tina Petrov 0 comentarii

Actualizat: 21.12.2015 - 15:31

Actriţa Stela Popescu a fost decorată, luni, de preşedintele Klaus Iohannis cu Ordinul Naţional "Steaua României", distincţie ce a fost acordată la cea de-a 80-a aniversare a actriţei, informează Mediafax.

Astfel, Klaus Iohannis i-a conferit artistei Ordinul Naţional „Steaua României”, în grad de Cavaler. Potrivit decretului, preşedintele a acordat această decoraţie "în semn de înaltă apreciere pentru remarcabilele interpretări artistice susținute pe cele mai importante scene din țară, pentru dragostea și talentul de care a dat dovadă în promovarea artei teatrale, prin care a încântat numeroase generații de spectatori".

Începând cu ora 18.00, Stela Popescu sărbătoreşte împlinirea a 80 de ani, pe scena Palatului Naţional al Copiilor, în spectacolul aniversar "Stela Popescu şi prietenii ei". Regia spectacolului este semnată de Cătălin Voineag, iar evenimentul este organizat de Uniunea Criticilor Muzicali şi Forumul Muzical Român.

De peste o jumătate de secol, Stela Popescu, născută pe 21 decembrie 1935, este una dintre cele mai iubite şi celebre actriţe de teatru şi film din România.

Doamna Teatrului de Revistă "Constantin Tănase" din Capitală este renumită mai ales pentru cuplete celebre pe care le-a făcut de-a lungul anilor alături de nume mari ale scenei româneşti, precum Ştefan Bănică şi Alexandru Arşinel.

Printre piesele în care a jucat Stela Popescu se numără "Omul care a văzut moartea", "Mama Boema", "Boema, slăbiciunea mea". De asemenea, actriţa a jucat 18 ani în "Preşul", 12 ani în "Peţitoarea" şi 10 ani în "Plicul". Totodată, ea a lucrat de-a lungul anilor cu mari regizori, precum Sanda Manu, Ion Cojar, Lucian Giurchescu, Valeriu Moisescu.

Pe de altă parte, Stela Popescu are o activitate intensă şi în cinematografie, domeniu în care a debutat în 1958, în pelicula "Alo? Aţi greşit numărul". De-a lungul timpului, cunoscuta actriţă a jucat în peste 25 de filme, printre care "Nea Mărin miliardar", "Pe malul stâng al Dunării albastre", "În fiecare zi mi-e dor de tine".

Pentru activitatea sa, Stela Popescu a primit numeroase premii şi distincţii. La gala Festivalului Comediei Româneşti - festCO 2011 (ediţia a IX-a), Stela Popescu a fost recompensată cu premiul de excelenţă. Totodată,Stela Popescu a fost onorată cu cu o stea pe Aleea Celebrităţilor - Walk of Fame din Bucureşti.

Citește totul despre:

Comentarii