FOTO S-a descoperit o schiţă nud care ar reprezenta-o pe Mona Lisa

O schiță nud, realizată de Leonardo da Vinci în cărbune, care ar reprezenta-o pe Mona Lisa, a fost descoperită în Franța, a declarat un expert în artă.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 29.09.2017 - 15:31

O schiță nud, realizată de Leonardo da Vinci în cărbune, care ar reprezenta-o pe Mona Lisa, a fost descoperită în Franța, a declarat un expert în artă citat vineri de BBC.

Desenul era păstrat, de mai bine de 150 de ani, într-o colecţie de artă.

Schița în cărbune, denumită Monna Vanna, a fost întâi atribuită atelierului lui Leonardo da Vinci, dar experţii au descoperit că marele artist lucrase personal la desen, ca și la celebrul tablou al Giocondei - Mona Lisa.

După mai multe expertize la Muzeul Luvru, Mathieu  Deldicque susține că schiţa ar fi realizată "cel puţin în parte"  de Leonardo.

Desenul s-a aflat din 1862 în colecţia de artă renascentistă de la Muzeul Conde din Palatul Chantilly, aflat în nordul  Parisului.

"Mâinile sunt redate cu adevărat remarcabil. Nu este o copie îngălbenită. Ne uităm la ceva care a fost realizat în paralel cu Mona Lisa la sfârşitul vieţii lui Leonardo. Este aproape sigur o lucrare de pregătire a unui tablou în ulei", explică Mathieu Deldicque.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...