Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Răzvan Mazilu și femeile nervoase

Pentru noua stagiune de spectacole, Teatrul Naţional din Târgu Mureş pregăteşte o surpriză: este pentru prima dată când secţia română (compania Liviu Rebreanu) lucrează la un musical autentic.

Share

[email protected] 0 comentarii

26.07.2016 - 14:43

Pentru noua stagiune de spectacole, Teatrul Naţional din Târgu Mureş pregăteşte o surpriză: este pentru prima dată când secţia română (compania Liviu Rebreanu) lucrează la un musical autentic.

Este vorba despre „Femei în pragul unei crize de nervi“, muzica de David Yazbek, libretul de Jeffrey Lane, după filmul lui Pedro Almodovar. Musicalul va avea regia şi coregrafia semnate de Răzvan Mazilu, iar scenografia  şi costumele îi vor aparține Iulianei Vâlsan.

Mazilu, cel care în ultimii ani a realizat unele dintre cele mai spectaculoase musicaluri produse în România („Full Monty“, „Cabaret“, „Mon Cabaret Noir“), spune că va realiza o montare modernă a poveştilor de dragoste a cinci femei aflate în situaţii-limită, într-o viziune suprarealistă, cu trimiteri la Salvador Dali şi cu un impact foarte puternic, nu doar la nivelul acto­riei, ci şi vizual.

Repetiţiile au început de o lună, actorii familiarizându-se acum cu noul limbaj actoricesc, care include şi exprimarea muzicală, şi coregrafia pe un ritm susţinut.

„Musicalul e forma supremă de divertisment. Actorul trebuie să îşi îmbogăţească mijloacele de expresie nu doar pe plan muzical şi coregrafic, ci și actoricesc. Musicalul implică o formă aparte de joc, de rostire a textului, o tehnică şi o energie pe care noi, în România, acum le descoperim“, spune Răzvan Mazilu.

În ultimii ani, Răzvan Mazilu şi-a concentrat atenţia pentru a construi în România o cultură reală a musicalului, atât în zona actorilor, cât şi a spectatorilor. „Femei în pragul unei crize de nervi“ este al doilea musical pe care-l pregăteşte pentru această toamnă, pentru că, la Bucureşti, are în lucru „Judy Garland - End of the Rainbow“, un musical cu Loredana Groza în rolul lui Judy Garland şi cu Emilian Oprea şi Gelu Niţu parteneri de scenă.

De altfel, cea mai recentă creaţie a sa –„Mon Cabaret Noir“, montată la Teatrelli în Bucureşti  – a fost inclusă în selecţia Festivalului Naţional de Teatru 2016, Mazilu având pentru al doilea an consecutiv un musi­cal inclus în selecţia naţională. În 2015, Răzvan Mazilu a creat un o mini-şcoală pentru tine­rii absol­venţi de actorie şi core­­gra­fie prin realizarea unui spectacol – „West Side Story“ – cu reprezentaţii doar în cadrul festivalului. 

Citește totul despre:

Comentarii

loading...