Prima expoziţie de sclupturi în fier realizate de Misha Diaconu

Una dintre cele mai talentate sculptoriţe în fier din România, Misha Diaconu, îşi prezintă la Imbold, Galeria prima expoziţie personală intitulată "Materie şi spirit". Expoziţia "Materie şi Spirit" cuprinde o ...

Share

Andra Dumitru 0 comentarii

23.01.2013 - 16:00

Una dintre cele mai talentate sculptoriţe în fier din România, Misha Diaconu, îşi prezintă la Imbold, Galeria prima expoziţie personală intitulată "Materie şi spirit".

Expoziţia "Materie şi Spirit" cuprinde o serie de şapte lucrări şi instalaţii inspirate de muzică, teatru, senzualitate şi fluiditate, dispuse atât în interior, cât şi în curtea Galeriei.

Cele şapte piese marchează aventura creatoare a artistei din ultimii 7 ani. Câteva dintre ele fac parte din colecţii private şi vor fi expuse în premieră într-un spaţiu public, altele sunt piese neexpuse până în prezent sau lucrări care au facut parte din colectivele în care a expus Misha în ultimii 2 ani. Expoziţia este o oportunitate unică de a le privi în ansamblu, de înţelege călătoria Mishei Diaconu de la "Samânţă" - prima ei lucrare - până in prezent.

Titlul expoziţiei este preluat de la cele trei panouri pe suport mix metal-ceramică-sticlă, inspirate de teatru şi muzică; trei personaje care amintesc de laitmotivul arlechinului, care dispare şi reapare în creaţiile Mishei Diaconu.

Unul dintre cei mai promiţători sculptori români în metal, Misha Diaconu, este cel mai adesea asociată cu câteva sculpturi amplasate în spaţii neconvenţionale din Bucureşti, spaţii expuse de obicei unui trafic intens: "Arlechinul", expus în Piaţa Romana (Idelier) în perioada 2010-2011, diverse sculpturi şi instalaţii permanente - Atelierul de Producţie, Bucureşti (2011-prezent).

Creată într-o casă veche de pe strada Polonă, la Nr. 40, Imbold, Galeria constituie un proiect permanent al Asociaţiei Imbold şi un spaţiu independent de generare şi expunere de artă contemporană.

Citește totul despre:

Comentarii