11.5 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialPremiile APTR au ajuns la cea de-a 15-a editie

Premiile APTR au ajuns la cea de-a 15-a editie

Premiile anuale ce se decerneaza celor mai bune emisiuni de televiziune de catre Asociatia Profesionistilor de Televiziune din Romania au ajuns la cea de-a 15-a editie, moment jubiliar si aniversar ce incununeaza eforturile teleastilor de a oferi telespectatorilor cele mai bune emisiuni, in cele mai diverse domenii.
Juriul celei de-a 15-a editii a avut destul de mult de lucru, in competitie fiind inscrise peste 130 de programe provenind de la 15 canale de televiziune, de stat si particulare. Si in acest an, postul de televiziune PRO TV nu a dorit sa-si masoare fortele creatoare cu ale celorlalte canale de televiziune. Din juriul editiei cu nr. 15 au facut parte Lucia Hossu Longin, Dan Necsulea, prof. univ. dr. Manuela Cernat, Sorin Iliesiu, Nicolae Breban, Dan Pita si Calin Stanculescu.
Printre marile premii decernate in anii trecuti se remarca cele acordate pentru “Memorialul durerii”, “Tragedia unor romani”, postului de televiziune “Etalon” din Ramnicu Valcea, regizorului Sinisa Dragin, pentru “Lunga calatorie cu trenul”, serialului “Martorii” de Bogdan Ficeac, realizat de Serban Marinescu si Dan Pita, sau filmului “Tandretea lacustelor” de Dan Necsulea.
Juriul a apreciat mai mult in acest an capacitatea canalelor de televiziune de a promova cultura si evenimentul artistic, capacitatea creatorilor de emisiuni de a initia si intretine un dialog substantial cu telespectatorii, precum si eforturile cineastilor de televiziune de a incetateni pe micul ecran cerintele si atributele creatiilor filmice prezente pe marile ecrane. Nu in ultimul rand, a fost urmarita capacitatea teleastilor de a se afirma in anchete de mare rezonanta sociala si nationala, autorii de emisiuni facand dovada unei originalitati si forte de persuasiune remarcabile.
Sarbatoarea teleastilor va incepe de la ora 19 la Sala Ronda de la Hotelul Intercontinental Bucuresti si va fi integral inregistrata pentru o transmisie saptamana viitoare.

Cele mai citite

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă