14.4 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăSpecialOctav, de Serge Ioan Celebidachi, va avea premiera mondiala la Festivalul International...

Octav, de Serge Ioan Celebidachi, va avea premiera mondiala la Festivalul International de Film de la Montreal (P)

Filmul Octav, in regia lui Serge Ioan Celebidachi, a fost selectionat in cadrul prestigiosului Festival International de Film de la Montreal, la sectiunea Focus on World Cinema ce va avea loc in perioada 24 august – 4 septembrie in Canada.

Sectiunea FOC – Focus on World Cinema (America, Europa, Asia, Africa, Oceania) reflecta vocatia internationala a festivalului. Scopul Festivalului International de Film de la Montreal, care se afla acum la cea de-a 41 editie, este de a incuraja diversitatea culturala, intelegerea intre natiuni si cinematografia pe toate continentele, prin stimularea dezvoltarii calitative a cinematografiei. Festivalul promoveaza creatii cinematografice si lucrari inovatoare, pentru a descoperi talentele noi, devenind in timp un spatiu comun de dezbatere intre profesionistii din sfera filmului din intreaga lume.

Octav va avea premiera mondiala in data de 3 septembrie 2017, la Cinema du Parc, incepand cu ora 21:00.

Filmul spune povestea lui Octav (Marcel Iures), un barbat în varsta, care se reintoarce la conacul copilariei sale aflat undeva in zona rurala a Romaniei, cu dorinta de a-l vinde. Ajuns aici, dupa o absenta de zeci de ani, o fetita ce-i pare cunoscuta il poarta intr-o calatorie minunata în timp, inapoi la anii copilariei sale pentru a-l ajuta sa-si redescopere bucuria de a trai.

Pelicula Octav transpune o serie de imagini calde si poetice despre Romania si reprezinta o noua modalitate de promovare a cinematografiei romanesti in mediul cinematografic international.

Teaserul filmului „Octav” poate fi urmarit aici: 

Serge Ioan Celebidachi a absolvit cu titlul Bachelor of Arts, specializarea Teatru si Drama in cadrul Universitatii din Indiana (Bloomington, IN) si diploma de Masterat, specializarea Film , in cadrul London International Film School (UK).

Lung-metrajul „Octav” este o coproductie Romania — Marea Britanie, realizata cu sprijinul Centrului National al Cinematografiei, iar producator este Adela Vrinceanu Celebidachi.

Filmul va avea Premiera de Gala pe data de 4 octombrie, la Sala Palatului, din Bucuresti, incepand cu ora 19:00.

La eveniment va participa intreaga echipa, alaturi de regizorul Serge Ioan Celebidachi, producatorul Adela Vrinceanu-Celebidachi, directorul de imagine Blasco Giurato si actorii din film: Marcel Iures, Victor Rebengiuc, Andi Vasluianu, Lia Bugnar, Ioan Andrei Ionescu, Maria Obretin, Stefan Velniciuc, Mihai Dinvale, Roxana Guttman, Silviu Biris, Dana Rogoz, Alexandru Mandu, Alex Bogdan, Eric Aradits, Alessia Tofan, etc..

Publicul prezent va fi intampinat, inca de la intrare, cu o inedita expozitie de fotografie, realizata in premiera pentru Romania, in care vor descoperi imagini din arhivele personale ale actorilor. O ocazie extraordinara pentru iubitorii de film de a-i observa pe protagonistii din „Octav” in diferite ipostaze inca din primii ani de viata, pana in prezent.

Biletele la Premiera de Gala sunt puse in vanzare in reteaua Eventim si pe eventim.ro: http://www.eventim.ro/ro/bilete/premiera-de-gala-a-filmului-octav-bucuresti-sala-palatului-470627/event.html

Pretul unui bilet este de 60 lei (categoria I); 40 lei (categoria II); 30 lei (categoria III).

Mai multe detalii despre filmul OCTAV” se gasesc si pe Pagina de Facebook: https://www.facebook.com/filmul.octav

Cele mai citite

În atacurile asupra infrastructurii energetice ucrainene rușii au cheltuit sute de milioane de dolari

În atacurile asupra infrastructurii energetice din Ucraina ruşii au schimbat tactica, explică analiştii militari, potrivit tvrinfo.ro. Trimit asupra unei ţinte sute de rachete şi drone...

Un pod s-a prăbușit la Baltimore. Șase persoane ar fi murit

Căutarea supravieţuitorilor a fost suspendată marţi seară la Baltimore, după prăbuşirea unui pod în portul acestui oraş din estul Statelor, cele şase persoane date...

Gabriela Ruse, OUT din turneul de la Antalya

Jucătoarea română de tenis Gabriela Ruse a avut o confruntare dificilă la turneul WTA 125 de la Antalya (Turcia), unde a fost învinsă în...
Ultima oră
Pe aceeași temă