6.7 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialMai multe picturi de la Luvru au fost deteriorate în timpul furtunilor...

Mai multe picturi de la Luvru au fost deteriorate în timpul furtunilor violente de acum o săptămână

Mai multe picturi expuse la Luvru au fost deteriorate în timpul furtunilor violente care au avut loc la Paris săptămâna trecută, în noaptea de sâmbătă spre duminică, potrivit unei declarații a muzeului din Paris, citată de AFP, informează Agerpres.

"În sala Sept-Cheminées au fost observate urme de apă pe vopseaua tablourilor 'Quatre Saisons', de Nicolas Poussin ('Primăvara' și 'Toamna') și 'Le Triomphe de Mardochée', de Jean François de Troy", se indică într-un comunicat postat online joi seara.

Tablourile au fost imediat retrase "din precauție", iar direcțiunea așteaptă în prezent raportul restauratorilor privind starea lucrărilor.

Alte trei picturi, aparținând lui Georges de La Tour și lui Eustache Le Sueur, au fost evacuate din cauza urmelor de apă de pe pereții sălilor dedicate picturii franceze din secolul al XVII-lea, de la etajul 2 al aripii Sully.

Infiltrațiile de apă au condus la închiderea anumitor zone și la evacuarea preventivă a lucrărilor din secțiile dedicate picturilor și antichităților.

Zonele vizate sunt mezaninul aripii Denon (camere dedicate Artei Islamice și Orientului Mediteraneean în epoca romană), primul etaj al aripii Sully (sala Sept-Cheminées, scara Henri IV) și etajul 2 al Cour Carrée (anumite săli dedicate picturii franceze).

Luni, muzeul a fost redeschis în mod normal, la ora 09:00, cu excepția sălilor menționate.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă