14.3 C
București
vineri, 29 martie 2024

Info

Muzica romaneasca contemporana

Orchestra de camera “Philarmonia” lanseaza luni, 20 iunie, ora 13, la sediul Centrului National de Arta “Tinerimea romana”, CD-ul “Muzica romaneasca contemporana”. Acesta cuprinde lucrari de Dan Buciu, Adrian Iorgulescu, Doru Popovici si Dan Voiculescu. Cu ocazia lansarii, orchestra – dirijata de Nicolae Iliescu – va sustine un concert cameral. Prezentatorul evenimentului este prof. univ. dr. Grigore Constantinescu.

“Improvizatii stravechi”

Solista Maria Raducanu, nume consacrat in peisajul jazz-ului autohton, sustine luni, 20 iunie, de la ora 20, un concert mai putin obisnuit. Ea va prelua teme din folclorul balcanic, pe care le va reda in maniera contemporana. O sustine contrabasistul german Jan Roder. Concertul poarta titlul “Improvizatii stravechi” si este gazduit de Roton-da Muzeului Literaturii Romane.

Indoors by Zoltania

La H'Art Gallery este deschisa o expozitie de fotografie a doi artisti clujeni, Tania Papuc si Zoltan Covaci. Tema expozitiei: alienarea intre patru pereti, asa cum ne-a declarat curatorul expozitiei si proprietarul galeriei, dl Dan Popescu. Expozitia poate fi vizitata pana pe 10 iulie.

Festival de folclor romanesc in Serbia

Duminica dimineata comunele Geanova-Dusanovac si Negotin Timoc din Serbia gazduiesc primul festival de folclor organizat de Liga pentru Drepturile Omului din Serbia de rasarit. Cu acest prilej se vor intalni romani din Bulgaria, Serbia si Romania. Se vor vizita manastirea “Coroglasi” ridicata de Mircea cel Batran pe locul Rovine intre satele Coroglasi, Geanova, Camenita Mica, orasul Negotin si Samarinovat si se va tine o slujba de pomenire pentru ostasii romani, sarbi, macedoneni si turci care au cazut in aceasta vestita batalie inscrisa in toate manualele de istorie.

Lectia micului meloman

Din “Tara de Nicaieri” in Lumea minunata a Muzicii a fost invitatia pe care Radio Romania Muzical “G. Enescu” a repetat-o din doua in doua saptamani, tot anul, copiilor prescolari. Sambata, 18 iunie, ora 11.00 are loc, la Studioul de concerte “Alfred Alessandrescu” al Societatii Romane de Radiodifuziune, ultima intalnire a seriei de emisiuni-spectacol “Lectia micului meloman”. Participa printesele Andantina si Allegretta (Simona Tanascu si Cristina Nicorici), Spiridusul neastamparat (Dana Lungeanu), dar si Corul de copii Radio dirijat de Voicu Popescu.

Concurs de muzica pop

Societatea Romana de Radiodifuziune organizeaza duminica, 19 iunie, ora 19.00, la Sala Radio, editia a II-a a spectacolului-concurs de muzica pop “Steaua fara nume”.
Juriul este alcatuit din: Simona Patraulea, Anton Suteu, Daniela Caraman-Fotea, Paul Enigarescu, Titus Andrei si Ionel Tudor. Voi fi alesi trei premianti din 10 concurenti, care vor participa, alaturi de castigatorii celorlalte trei editii din acest an, la gala finala din ianuarie 2006. Concursul va fi urmat de un recital extraordinar oferit de Monica Anghel, acompaniata de Big Bandul Radio condus de Ionel Tudor.

Cele mai citite

Captive ideologiei, euroelitele nu sesizează declinul capitalismului

Revoluţia franceză a desfiinţat latifundiile feudale, în folosul unităților de producție burgheze. Comuniștii au distrus proprietatea privată pentru a crea omul nou, eliberat de...

Captive ideologiei, euroelitele nu sesizează declinul capitalismului

Revoluţia franceză a desfiinţat latifundiile feudale, în folosul unităților de producție burgheze. Comuniștii au distrus proprietatea privată pentru a crea omul nou, eliberat de...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă