10 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSpecialGala Tânărului Actor sau Visul DADA al unei nopţi de vară

Gala Tânărului Actor sau Visul DADA al unei nopţi de vară

Gala Tânărului Actor – HOP surprinde ediţie după ediţie prin noutate, spectaculos, performanţă actoricească, infuzie de tinereţe. Este un Hop artistic care „naşte“ în fiecare an actorul total, actorul pregătit să marcheze viitorul teatrului românesc.

Casa de Producţie TVR a realizat un film documentar care prezintă în 52 de minute drumul Galei HOP 2015 – o poveste vie redată în imagini, fragmente din evoluţia concurenţilor şi interviuri cu participanţii de seamă ai Galei, actori, regizori şi directori de teatru.

Această competiţie este prima confruntare pe care tinerii actori o au atunci când devin profesionişti. Pentru mulţi dintre ei este singura şansă de a fi văzuţi de regizori şi de directori de teatru care le pot schimba cariera. Pentru că, din nefericire, şcolile de teatru din România, extrem de numeroase, s-au specializat în a scoate pe bandă rulantă şomeri cu diplomă. Foarte puţini dintre cei ce ajung actori chiar reuşesc să facă teatru. Cei care au curajul să se prezinte la Gala HOP au o uriaşă şansă să se numere printre puţinii aleşi.

Concursul nu e deloc uşor. Anul trecut, de pildă, tema pe care directorul Galei HOP, regizorul Radu Afrim, le-a impus-o concurenţilor a fost dadaismul.

Filmul va fi difuzat pe trei dintre canalele TVR: vineri, 24 iunie, ora 00:30: TVR 2 (reluare: duminică, 26 iunie, ora 02:00), duminică, 26 iunie 2016, ora 21.00: TVR Internaţional, duminică, 26 iunie 2016, ora 23.00: TVR HD.

Cele mai citite

Deficitul bugetar al României, conform Eurostat, a fost 6,6 la sută din PIB, avertizează Drulă

Deficitul bugetar real al României în anul 2023 a fost 6,6 la sută din PIB, avertizează deputatul Cătălin Drulă, președintele USR. Liderul USR precizează că...

Ghidul complet pentru utilizarea responsabilă a camerelor spion

În contextul modern al tehnologiei, camerele spion au devenit un instrument util pentru supravegherea discretă și asigurarea securității personale și a proprietății. Este esențial...

Rareș Hopincă: Decizia PSD – PNL privind candidaturi separate la Primăria Capitalei este “raţională” şi “matură”

Decizia PSD - PNL privind candidaturi separate la Primăria Capitalei, respectiv Gabriela Firea şi Sebastian Burduja, este "raţională" şi "matură", a declarat, marţi, Rareş...
Ultima oră
Pe aceeași temă