10.3 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialFigaro in blugi

Figaro in blugi

» Pentru ca au fost nevoiti sa parcurga distanta Timisoara-Sibiu cu autocarul, artistii Operei de Stat din Viena n-au mai avut timp sa intre la cabina inaintea spectacolului.

» Fara sa fi dorit, ei au dat o interpretare neconventionala "Nuntii lui Figaro", imbracati in haine de strada.

 

Artistii operei de stat din Viena au concertat la Sibiu in blugi si haine de strada deoarece avionul care trebuia sa-i aduca in oras nu a reusit sa aterizeze, din cauza vizibilitatii reduse. Avionul a fost nevoit sa aterizeze la Timisoara, de unde artistii au venit la Sibiu cu un autocar. Publicul a asteptat peste trei ore inceperea spectacolului "Nunta lui Figaro", motiv pentru care solistii au decis sa nu mai piarda timpul la cabine si sa intre direct pe scena. "Nu am vrut sa lasam publicul sa mai astepte. Au asteptat oricum foarte mult", a spus unul dintre artisti. "Imi pare bine ca, in conditiile astea mizerabile, am ajuns in orasul asta extraordinar", a declarat si directorul Operei din Viena, Ioan Hollender, cel mai longeviv director al institutiei, din toate timpurile. Pana la urma, s-a dovedit ca a meritat asteptarea, spectacolul fiind indelung aplaudat de publicul sibian. Orchestra Operei din Viena a prezentat un spectacol de peste 200 de minute cu "Nunta lui Figaro". Membrii celebrei institutii muzicale din Viena au pus in scena varianta de concert a operei lui Mozart. Lipsa costumelor nu a afectat prea mult desfasurarea spectacolului. Incurcaturile prin care trece Figaro, de data aceasta imbracat in blugi, au starnit la fel de multe rasete si aplauze ca intr-o reprezentatie la patru ace. Peste 400 de persoane au asistat la spectacol si mult dupa miezul noptii artistii au primit aplauze la scena deschisa, ceea ce i-a impresionat si i-a facut sa uite cele cateva ore de mers cu autocarul de la Timisoara la Sibiu pe un drum pe care l-au catalogat ca "infernal".
"Foarte frumos! E un lucru inedit ca avem, dupa o zi foarte complicata, ocazia sa ascultam Opera din Viena. Sunt foarte multumit, este un concert extraordinar", a declarat la finalul spectacolului Klaus Johannis, primarul municipiului Sibiu. Hollender se afla la Sibiu in perioada Festivalului de film antropologic, dupa ce, in urma cu cativa ani, el insusi a fost subiectul unui asemenea documentar, numit "Holl", in care era prezentata povestea de succes a unui timisorean ajuns directorul celei mai prestigioase Opere din Europa.

Dupa incidente, a ajuns la Sibiu si ministrul Culturii si Cultelor, Adrian Iorgulescu. Acesta a trebuit sa schimbe doua aeronave. Avionul in care s-a aflat Iorgulescu a suferit o fisura la parbriz si a fost intors din drum.
Ministrul Culturii a anuntat ca Anul Capitalei Culturale Europene va lua sfarsit la 1 decembrie. Iorgulescu a mai spus ca Sibiul mai poate organiza evenimente culturale in oras in luna decembrie, dar nu sub egida Capitalei Culturale Europene. Concertul de duminica seara a incheiat Gala de Opera ce a avut loc timp de o saptamana la Sibiu si a cuprins spectacole precum "Carnavalul si nebunia", sustinut de Academia Baroca Europeana din Ambronay (Franta), sau "Viva opera" al Operei Nationale din Bucuresti.

Cele mai citite

Corespondentul rus de război Semion Eremin a fost ucis într-un atac cu drone

Corespondentul rus de război Semion Eremin, care lucra pentru cotidianul rusesc Izvestia, a fost ucis vineri într-un atac cu drone ucrainene în sud-estul Ucrainei,...

Rusia – Ucraina, ziua 766: Doi morți într-un atac cu drone asupra regiunii Belgorod

Un atac ucrainean cu dronă a făcut doi morţi în regiunea rusă de frontieră Belgorod, în vestul ţării, a informat guvernatorul local, în această...

Lamborghini va construi o ediție limitată a variantei Huracan

Lamborghini a prezentat o ediție specială a modelului italian, cu patru vopsele deosebite, stil camuflaj. Au fost produse doar 12 exemplare, toate fiind deja...
Ultima oră
Pe aceeași temă