Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Pianista româncă Daria Tudor, concert în Trafalgar Square

„Seria românească”, organizată de mai mulţi ani de ICR Londra la St. Martin-in-the-Fields, a devenit deja unul dintre cele mai populare repere ale programului muzical al celebrului spaţiu cultural din Trafalgar Square.

Share

[email protected] 0 comentarii

Actualizat: 25.07.2016 - 09:52

„Seria românească”, organizată de mai mulţi ani de ICR Londra la St. Martin-in-the-Fields, a devenit deja unul dintre cele mai populare repere ale programului muzical al celebrului spaţiu cultural din Trafalgar Square.

Ea continuă, pe 25 iulie, cu un recital plin de vigoare și subtilitate oferit de Daria Tudor, una dintre cele mai apreciate muziciene ale tinerei generaţii.

Pianista va prezenta un program ce va include partituri de Johann Sebastian Bach, Wolfgang Amadeus Mozart, Franz Lizst și Frédéric Chopin, culminând cu binecunoscutul Bourée enescian.

Daria Tudor a început studiul pianului la vârsta de 4 ani, iar în anul 2006 a fost admisă la Colegiul Naţional de Arte ,,Dinu Lipatti” din București, la clasa prof. dr. Adriana Bocăneanu, pe care l-a absolvit în anul 2015. Tot în acel an, a fost admisă la Universität der Künste din Berlin, la clasa profesorului Pascal Devoyon. Daria a debutat artistic în 2002, obţinând premiul I la Concursul Naţional ,,Paul Constantinescu”. De-a lungul anilor, a câștigat o serie de concursuri naţionale (,,Marţian Negrea”, ,,Lira de Aur” și, încă o dată, ,,Paul Constantinescu”) și internaţionale (,,Jeunesses Musicales”, ,,Antonino Miserendino” - Marele Premiu Absolut, ,,Pro Piano” – Premiul I de Excepţie). De asemenea, a câștigat mai multe concursuri de muzică camerală (,,George Georgescu” - cu Duo “Alter Ego”, ,,Gradus ad Parnassum” și ,,Drumul spre Celebritate” - cu Trio ,,Sternin”). În anul 2013, a fost semifinalistă a celei de-a a XXIII-a ediţii a concursului internaţional de pian ,,Citta di Cantu» din Italia și a fost distinsă cu premiul al II-lea la concursul internaţional de pian ,,Nice Cote d’Azur” din Franţa.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...