Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Arhivele de la Budapesta si Viena despre "Brasovul de odinioara"

Presedintele Consiliului Judetean Brasov, Aristotel Cancescu, a pus in circulatie un DVD turistic de exceptie prin ineditul sau, deoarece a folosit imagini ale Brasovului aflate in arhivele din Budapesta si Viena. Din pacate, in Arhiva Nationala ...

Share

Vasile Selaru 0 comentarii

25.01.2006 - 00:00
Presedintele Consiliului Judetean Brasov, Aristotel Cancescu, a pus in circulatie un DVD turistic de exceptie prin ineditul sau, deoarece a folosit imagini ale Brasovului aflate in arhivele din Budapesta si Viena. Din pacate, in Arhiva Nationala de Film de la Bucuresti nu exista imagini de film cu Brasovul vechi, ne-a declarat dl Aristotel Cancescu, iar prin acest DVD am dorit sa readuc in actualitate "Brasovul de odinioara", asa cum exista el la inceputul secolului XX. Filmul are o durata de 30 de minute, iar "povestea" orasului este sustinuta cu mult farmec de istoricul Radu Stefanescu. Nu este pentru prima data cand presedintele CJ Brasov, Aristotel Cancescu, lanseaza un astfel de proiect deoarece acesta a editat in cursul anului trecut si un album de exceptie cu fotografii ale Brasovului de acum un secol. Aceste proiecte se adauga unui intens program initiat de Consiliul Judetean Brasov privind reconstructia istorica a orasului si integrarea acestuia in circuitul turistic european. Astfel, au fost renovate aproape in totalitate majoritatea monumentelor din municipiul Brasov, inclusiv zidul de imprejmuire a orasului mai vechi de cinci secole. Proiectul de renovare a monumentelor istorice va fi extins la nivelul intregului judet.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...