20.3 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSpecialAngelica Vasilcov, vedeta YouTube

Angelica Vasilcov, vedeta YouTube

Dupa doi de activitate pe internet, tanara artista din Republica Moldova urmeaza sa semneze un contract cu o celebra casa de productie din SUA.

In aproape doi ani de activitate pe YouTube si MySpace, clipurile Angelicai Vasilcov au ajuns in topuri, cu aproape sase milioane de vizualizari si peste 18.000 de abonati, iar acum culmineaza cu semnarea unui contract cu o casa de productie din SUA. Este un succes exclusiv virtual, chiar daca tanara de 21 de ani a sustinut cateva concerte cu Directia 5, si nu numai, a luat premii, a participat la Cerbul de Aur in 2003, a jucat recent rolul Julietei intr-un muzical la Teatrul de Opereta "Ion Dacian".
"M-am gandit ca este o solutie ieftina si care poate da randament", ne-a spus Angelica, plecata in urma cu noua ani din Republica Moldova pentru a-si continua studiile la Bucuresti. Aventura muzicala care s-a lovit de furia unui vecin, care a batut-o pentru ca facea inregistrari acasa, cu suspiciunea unei ambasadoare, care a rugat-o sa cante pentru a-i da viza de Anglia sa sustina un concert, cu cereri in casatorie pe internet si cu ofertele caselor de discuri din toata lumea, care doresc sa-i imprime discul de debut. Pana atunci, zeci de mii de utilizatori o urmaresc pe www.youtube. com/AngelicaV1, iar din aprilie ii vor cumpara melodiile de pe ITunes.

"Internetul este cel mai ieftin si de succes promotor"
Timida, Angelica Vasilcov spune ca s-a apucat de cantat la 3 ani, dar nu prea-si aminteste, pentru ca asa i-au zis parintii, stabiliti si acum in oraselul Cupcini. La 4-5 ani, vedeta virtuala de acum invata notele de la sora ei, care lua cursuri de pian, iar acum este profesoara de muzica. "Am debutat la 6 ani cu piesa «Elefantul» de la circ, chiar cand am intrat la scoala de muzica. Apoi, peste patru ani, am aparut in diverse emisiuni pentru copii la TVRM", isi aminteste Angelica despre primii pasi in cariera. La 12 ani, adolescenta de atunci a castigat o bursa si a devenit eleva la Liceul Dinu Lipatti din Bucuresti. "Am avut noroc sa studiez cu profesoarele Magda Stanescu si cu Oana Velcovici (Universitatea «Ciprian Porumbescu» – sectia pian), care mi-au amplificat dragostea fata de muzica.

Dar numai invatatul nu este suficient, iar norocul cu YouTube a venit cand cautam pe internet o piesa a unui artist. Asa mi-am facut cont in august 2007, iar de atunci tot postez melodiile mele, multe realizate cu ajutorul compozitorului Adrian Tudor, sau cover. Internetul este cel mai ieftin si de succes promotor", a povestit tanara artista cum a debutat in virtual.

Inregistreaza oriunde are microfon, pian si calculator cu webcam
Abia dupa opt luni de la lansarea pe internet, YouTube apoi MySpace, Angelica a primit primele oferte de colaborare, ba chiar de la case de productie. Nu a acceptat nici una pentru ca a vrut sa termine scoala. Fanii au urmarit-o insa, iar acum a adunat peste 18.000 de abonati fideli, iar piesele ei au fost vizionate de peste 5.500.000 de ori. Contul ei de pe MySpace se afla in top 14 la cele mai multe abonamente si pe locul 40 la cele mai vizionate clipuri din toate timpurile din Anglia.
"Pentru inregistrari nu am nevoie de prea multe, ci doar de un microfon, un pian si un calculator cu webcam. Din pacate, tentativa de a inregistra unde stateam cu chirie in Militari s-a terminat urat. A venit un vecin la usa si m-a intrebat: «Tu esti aia care canta… fa». Am spus da, iar el mi-a dat o palma de era sa-mi rupa maxilarul. De atunci m-am mutat la camin. Acum inregistrez la studioul Annei Lesko, o verisoara de-a mea indepartata pe care am descoperit-o la Bucuresti. Colaborez cu ea la piese, iar ea ma lasa sa-mi inregistrez melodiile in ministudioul ei", ne-a marturisit Angelica, dupa ezitari, pentru ca n-ar vrea sa profite nici o clipa de notorietatea Annei.

"Castig bani din premii, productie si compozitie"

» De ce ai ales sa te lansezi pe YouTube?
Am vrut sa ma testez, sa obtin un feedback, apoi am fost speriata. Erau multe subscrieri si nu stiam daca e bine sau nu. Apoi au inceput ofertele: cereri in casatorie, angajamente pentru spectacole, sa-mi imprumut vocea pentru o alta artista si sa faca playback etc.

» In afara de propunerile ciudate, acum esti pe cale sa semnezi un contract cu o importanta casa de discuri.
Da, dupa ce am fost tatonata de companii din Anglia, Italia, Spania, Ame-rica etc. Nu pot spune numele casei de discuri, pentru ca inca suntem in negocieri, chiar daca avansate, ci doar ca are zeci de hituri in Billboard. Daca voi decide sa semnez, atunci ei imi vor lansa discul de debut, pentru care am mai multe melodii proprii, nu doar cele opt de pe internet. Am peste 30, iar ideile imi vin in fiecare zi.

»  Pana atunci cum supravietuiesti financiar?
Stau destul de bine la camin, dupa ce am locuit la internatul liceului, si am castigat premii in bani, apoi din compozitie. Am lucrat si colaborez in studio cu mai multi artisti si producatori: Peter Zaad (fratele Monicai Barladeanu), Dan Griober, Claudiu Cota, Tom Boxer, Andreea Antonescu, Akcent, Chocolatte si, bineinteles, Anna Lesko. Iar peste o luna voi castiga din vanzarea a trei piese compuse special pentru ITunes, pentru ca multa lume m-a intrebat de unde-mi poate cumpara muzica.

» Stiu ca nu ai putut onora unele invitatii in Europa pentru a sustine concerte. De ce?
Pentru ca de doi ani astept sa primesc cetatenia romana, cu toate ca sunt de noua ani aici. N-am primit viza ca si cetatean din Republica Moldova. O singura data am reusit sa induplec o ambasadoare pentru a-mi da viza de Anglia, dar a trebuit sa-i cant in birou pentru a-i demonstra ca sunt artista si ca nu ma duc cu alte scopuri acolo.

Cele mai citite

Coreea de Nord a trimis o delegație în Iran, pentru discuții economice și militare. Ambele țări avansează în domeniul nuclear

O delegație din Coreea de Nord a plecat de la Phenian spre Iran, unde urmează a fi primită de oficiali de la Teheran. Delegația nord-coreeană...

Rusia – Ucraina, ziua 770: Biden vrea să trimită arme Kievului chiar de săptămâna această

Preşedintele american, Joe Biden, a afirmat că Statele Unite vor "începe să trimită arme şi echipamente în Ucraina chiar din această săptămână", după ce...

Ce priorități va avea Firea ca primar general: școli, transport, termoficare și spitale

Gabriela Firea, cea care este, din nou, candidatul PSD la funcția de primar general al Capitalei, a transmis un mesaj în care anunță ce...
Ultima oră
Pe aceeași temă